Pred nami je že prvi pravi tekmovalni dan Evropskega prvenstva v nogometu, saj bodo v soboto na delu tri reprezentance. No v nedeljo pa čaka prva tekma na letošnjem Euro tudi Slovenijo, ki se bo pomerila proti stari znanki Danski. Vse tekme Eura pa seveda lahko stavite na vaši priljubljeni športni stavnici.

Debata o tekmah in kvotah, ter stavnih analizah pa teče tudi v brezplačni FB skupini, tako da vas vabimo da se pridružite največji športno stavni skupnosti v Sloveniji.

Stavni pregled – Euro 2024 – Sobota

Manj kot 2.5
1.70
Španija
Hrvaška
Več/manj 2.5, Redni del tekme
Opis tekme: Tekma se bo pričela danes ob 18:00 uri, gre pa za tekmo skupine B, kjer nastopata še Italija in Albanija. Španija vstopa v tekmo kot favorit, saj je brez težav osvojila prvo mesto v kvalifikacijski skupini, zmagala na zadnjih sedmih od osmih tekem in prejela le pet golov. Poleg tega so Španci na zadnjih dveh prijateljskih tekmah dosegli pet golov proti Andori in Severni Irski, kar kaže da je njihov napad v zelo dobri formi. So pa španci na zadnjih šestih mednarodnih tekmah le enkrat igrali tekmo brez prejetega gola (4 zmage, 1 remi, 1 poraz). Nekaj slabšo obrambo Španije v zadnjem obdobju so Hrvati izkoristili tudi v zadnjih medsebojnih obračunih, saj so na treh tekmah dvakrat dosegli po tri gole (2 zmagi za Španijo, 1 za Hrvaško). Sicer pa je naša soseda Hrvaška med kvalifikacijami imela težave, vendar je na koncu le zasedla drugo mesto za Turčijo, osvojila 16 točk iz osmih tekem (5 zmag, 1 remi, 2 poraza). Priprave na turnir so uspešno zaključili s štirimi zmagami na prijateljskih tekmah, vključno z odmevno zmago nad Portugalsko z 2:1. Hrvati so se v zadnjih štirih velikih turnirjih vedno uvrstili iz skupinskega dela, dvakrat pa so se uvrstili celo v finale svetovnega prvenstva. Kot zanimivost lahko povemo, da je Luka Modrić, ki je na velikih turnirjih dosegel pet golov, še ni zadel proti Španiji v šestih medsebojnih tekmah. Španija je sicer v zadnjih šestih mednarodnih tekmah dosegla devet golov v prvih 30 minutah igre, kar kaže da tekme začenjajo zelo konkretno, predvsem v napadu. Zadnja tekmovalna medsebojna tekma se je končala z zmago Španije 3:5 po podaljških. Tekma je bila na Euro 2021 v 1/8 finala.
Stavne kvote: Vrhunska stavnica Bet at home nam za zmago Španije ponuja kvoto 1.91. Remi je vreden stavne kvote 3.40, zmaga Hrvaške pa kvote 4.33. V kolikor pa boste stavili manj kot 2.5 zadetka na tekmi pa boste za to dobili kvoto 1.70.

Italija
1.40
Italija
Albanija
1X2, Redni del tekme

Madžarska
3.30
Madžarska
Switzerland
1X2, Redni del tekme

Philadelphia Union
1.85
Philadelphia Union
Inter Miami CF
1X2, Redni del tekme

Neodločeno
3.55
San Jose Earthquakes
FC Cincinnati
1X2, Redni del tekme

Več kot 2.5
1.68
Seattle Sounders
Minnesota United
Več/manj 2.5, Redni del tekme

Več kot 2.5
1.73
FC Dallas
Saint Louis City SC
Več/manj 2.5, Redni del tekme

NY Red Bulls
1.73
NY Red Bulls
Nashville SC
1X2, Redni del tekme

Colorado Rapids
1.60
Colorado Rapids
Austin FC
1X2, Redni del tekme
Opis tekme: Pred nami je 18 kroga prve nogometne lige v ZDA. Tekma se bo igrala 16.6.2024 po našem času ob 3:30 uri. Colorado Rapids trenutno zasedajo 8. mesto na lestvici, z 6 zmagami, 4 remiji in 7 porazi. Austin FC pa je na 6. mestu s 6 zmagami, 5 remiji in 6 porazi. Statistično gledano imajo Colorado Rapids rahlo prednost s 29 doseženimi goli in 31 prejetimi, medtem ko ima Austin FC 21 doseženih in 25 prejetih golov. Forma obeh ekip je v zadnjih tekmah nihala. Colorado Rapids so v zadnjih petih tekmah zabeležili eno zmago, en remi in tri poraze. Na zadnji ligaški tekmi so v gosteh zabeležili poraz z 2:1 proti ekipi Vancouver. Austin pa je v enakem nizu zabeležil eno zmago, dva remija in dva poraza. Prav tako pa so zadnjo tekmo izgubili na gostovanju z kar 5:1 proti ekipi Real Salt Lake. Tako Colorado kot Austin sta v nizu dveh zaporednih ligaških porazov in noben klub si ne bo želel tega niza podaljšati. Zadnji medsebojni obračuni kažejo na precej izenačen boj, na zadnjih petih tekmah smo namreč videli dve zmagi Colorada, eno zmago Austina in pa dva remija. Na zadnji tekmi je Colorado doma premagal Austin z rezultatom 1:0, tekma je potekla oktobra 2023. Najboljši strelci za Colorado Rapids so Rafael Navarro z 9 goli, Djordje Mihailovic s 5 goli in Cole Bassett prav tako s 5 goli. Za Austin FC je najboljši strelec Sebastian Driussi s 5 goli, sledita mu Jader Obrian s 4 goli in Diego Rubio s 3 goli. Še ne podatek, nogometni klub Austin v gosteh to sezono ni najbolj prepričljiv: 1 zmag, 3 remiji, 4 porazi.
Stavne kvote: Športna stavnica Bet365 nam za zmago ekipe Toronto ponuja kvoto 1.80. Remi je vreden kvote 3.80, zmaga ekipe Austin pa kvote 5.00 (kvote so povzete glede na čas objave, za točne kvote obišči spletno stran bet365).

Atlanta United
2.10
Atlanta United
Houston Dynamo
1X2, Redni del tekme

Stavni pregled – Euro 2024 – Nedelja

Manj kot 2.5
1.68
Slovenija
Danska
Več/manj 2.5, Redni del tekme

Neodločeno
4.50
Srbija
England
1X2, Redni del tekme

Manj kot 2.5
1.85
Poljska
Nizozemska
Več/manj 2.5, Redni del tekme