Danes se prične Evropsko prvenstvo, ki bo potekalo potekalo v Nemčiji od 14. junija do 14. julija. Tekmovanje bo gostilo 24 reprezentanc, med drugim tudi Slovenijo, ki bodo razdeljene v šest skupin po štiri. Kakšen bo letošnji sitem? Zmagovalci skupin, drugo uvrščene ekipe in štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance bodo napredovale v osmino finala. Če bodo ekipe po točkah izenačene, bodo najprej štel rezultat medsebojnih tekem, nato razlika v zadetkih. Izločilni del tekmovanja vključuje podaljške in enajstmetrovke, če zmagovalec ni odločen po rednem delu. Otvoritvena in edina tekma današnjega dne bo med reprezentancama Nemčije in Škotske.

Debata o tekmah in kvotah, ter stavnih analizah pa teče tudi v FB skupini, tako da vas vabimo da se pridružite največji športno stavni skupnosti v Sloveniji.

Več kot 2.5
1.68
Nemčija
Škotska
Več/manj 2.5, Redni del tekme
Opis tekme: Uvodna tekma se bo pričela ob 21:00 uri. Nemčija, ena izmed favoritov za osvojitev naslova, je pod vodstvom Juliana Nagelsmanna dosegla stabilnost s štirimi zaporednimi tekmami brez poraza (3 zmage, 1 remi). Kljub trem zaporednim razočaranjem na prejšnjih turnirjih, lahko Nemci najdejo samozavest v svoji zgodovini, saj imajo ob Španiji največ osvojenih turnirjev (3) in največ zmag na evropskih prvenstvih (to je kar 27). Na drugi strani pa je Škotska je presenetila s kvalifikacijami, ko je zmagala na prvih petih tekmah, vključno z zmago proti Španiji z 2:0. Vendar se je njihova forma od takrat poslabšala, saj so na naslednjih devetih tekmah zabeležili le eno zmago (3 remiji in kar 5 porazov). Selektor Steve Clarke upa, da bo evforija turnirja odpravila te težave, saj želi postati prvi, ki bo Škotsko popeljal v izločilne boje velikega turnirja. Doslej jim to ni uspelo na enajstih poskusih. Zanimivo dejstvo je, da je na otvoritvenih tekmah zadnjih devetih evropskih prvenstev kar sedemkrat prišlo do situacije, kjer sta obe ekipi dosegli gol, morda bo temu tako tudi danes. Škotska sicer nima zmage na zadnjih 3. tekmah proti Nemčiji.
Nemčija ob enem ni izgubila na zadnjih 4. tekmah.
Stavne kvote: Euro boste lahko stavili tudi na športni stavnici PokerStars, kjer za več kot 2.5 gola dobite stavno kvoto 2.5.

ZDA
2.10
ZDA
Columbus Crew
1X2, Redni del tekme

Orgryte IS
1.73
Orgryte IS
GIF Sundsvall
1X2, Redni del tekme