Tokratni stavni vikend bo še kako zanimiv saj se na evropskem prvenstvu v nogometu pričenjajo izločilni boji. Stave v živo pa boste lahko igrali tudi na Copo Americo in pa Formulo 1, ki bo tokrat gostovala v sosednji Avstriji.

Stavni pregled – Euro 2024 – Sobota

Več kot 1.5
1.50
Switzerland
Italija
Več/manj 1.5, Redni del tekme
Opis tekme: Tekma 1/8 finala med Švico in Italijo se bo pričela ob 18:00 uri. Favorit za napredovanje je sicer Italija, toda Švica ima tudi povsem realne možnosti da napreduje. Pomerili se bosta sicer drugo uvrščeni ekipi skupine A, Švica, in drugo uvrščena ekipa skupine B, Italija. Pot Švice do izločilnih bojev ni bila lahka, saj so v svoji zadnji pripravljalni tekmi pred turnirjem (1-1 proti Avstriji) začeli niz štirih zaporednih tekem z prejetim zadetkom (1 zmaga, 3 remiji). Italija še ni bila izločena v osmini finala, odkar je ta faza uvedena na Euru 2016, medtem ko so bili nazadnje izločeni v prvem izločilnem krogu leta 2008, ko so po enajstmetrovkah izgubili proti Španiji. Od takrat sta dve od treh uvodnih izločilnih tekem Italije na evropskih prvenstvih zahtevali podaljške, kar nakazuje, da bi to lahko bila še ena tesna tekma. Italijani so sicer branilci naslova, toda bili so tik pred zgodnjemu izpadu s turnirja, dokler Mattia Zaccagni ni dosegel izjemnega izenačujočega zadetka v 98. minuti proti Hrvaški, s čimer je svojo ekipo popeljal na drugo mesto. To je podaljšalo njihov niz na le en poraz v devetih mednarodnih tekmah (5 zmag, 3 remiji). To potrjuje, da kljub neprepričljivim predstavam na turnirju doslej še vedno Italije nikakor ne gre odpisati. Zadnja medsebojna tekma med Švico in Italijo je potekala v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo (2021), kjer smo videli remi 1:1. Od zadnjih šestih medsebojnih tekmah smo lahko videli kar štiri neodločene rezultate.
Stavne kvote: Stavnica Bet365 nam za več kot 1.5 gola ponuja kvoto 1.50. Sicer pa je zmaga Italije visoka lepe kvote 2.40, medtem ko za zmago Švice dobimo kvoto 3.45 (kvote so povzete glede na čas objave, za točne kvote obišči spletno stran bet365).

Nemčija
1.60
Nemčija
Danska
1X2, Redni del tekme

Manj kot 2.5
1.63
Canada
Čile
Več/manj 2.5, Redni del tekme

Argentina
1.48
Argentina
Peru
1X2, Redni del tekme

Max Verstappen
1.78
F1 Austria GP Qualification
Zmagovalec

Stavni pregled – Euro 2024 – Nedelja

Slovaška (+1)
2.80
England
Slovaška
1X2 s handicapom -1, Redni del tekme

Spain
1.18
Spain
Gruzija
1X2, Redni del tekme
Opis tekme: Tekma se bo pričela v nedeljo zvečer ob 21:00 uri. Vse razen Španije bo veliko presenečenje, vsaj tako pravijo stavnice. Mi pa bomo seveda preverili ali je temu res tako. Ko je šlo za napovedovanje zmagovalcev Euro 2024, je veliko ljudi spregledalo Španijo. Vendar so bili prav oni najboljša ekipa skupinskega dela, saj so brez težav premagali vse tri nasprotnike v tako imenovani ‘skupini smrti’, ki je vključevala Italijo in Hrvaško. Bili so tudi edina ekipa, ki je v skupinskem delu osvojila vse možne točke in prva v svoji zgodovini, ki ni prejela niti enega zadetka v celotnem skupinskem delu velikega turnirja. Zaradi tega se La Roja sedaj uvršča med resne kandidate za naslov, poleg njih pa so med favoriti še vedno domači Nemci. Pot do Berlina pa zagotovo ni enostavna za izbrance Luisa de la Fuenteja, saj se nahajajo na isti strani žreba kot Nemčija, Portugalska in Francija. Prvi izziv za Špance pa predstavlja Gruzija – sicer najnižje rangirana ekipa na tem prvenstvu. Proti Gruziji je Španija zmagala v vseh šestih predhodnih medsebojnih tekmah z skupnim rezultatom kar 19-3! Moštvi sta se sicer nazadnje pomerili v kvalifikacijah za Euro 2024, kjer je Španija doma dosegla zmago z 3:1. Še tekmo prej, prav tako v tem kvalifikacijskem ciklu, pa je Španija v gosteh premagala Gruzijo kar z 1:7. Gruzija se je na svojem prvem velikem turnirju kot neodvisna država kljub vsemu uvrstila v izločilne boje po izjemno napetem skupinskem delu. Ekipa Gruzije si je mesto v osmini finala zagotovila z zmago 2-0 proti B ekipi Portugalske, kar je verjetno njihov najpomembnejši rezultat v zgodovini. Je pa ta tekma bila kar malce komična, saj si je Portugalska očitno želela poraza in z njim v 1/8 finala srečanja z Slovenijo, upajmo da se jim bo to še maščevalo. Ko je Španije nazadnje zmagala svoje prve tri tekme na Evropskem prvenstvu, je na koncu dobila turnir, to je bila leta 2008. Bo temu tako tudi letos? Za stavno debato in več stavnih namigov pa se nam lahko pridružite v brezplačni stavni Facebook skupini.
Stavne kvote: Na športni stavnici Vierklee Wetten nam za zmago Španije ponujajo kvoto 1.20. Remi je vreden stavne kvote 7.00, zmaga Gruzije pa je vredna kvote 13.00.

Manj kot 2.5
1.60
Jamajka
Venezuela
Več/manj 2.5, Redni del tekme

Neodločeno
2.95
Mexico
Ekvador
1X2, Redni del tekme