E-stave v Sloveniji

13
6100
Ogledi
Športne stave stavni-nasveti1
Športne stave stavni-nasveti1

V Sloveniji je še vedno ena in edina stavnica E-stave, ki drži nekakšen monopol in si tako lahko privošči slabše storitve kot jih nudijo tuje stavnice. Še vedno namreč veliko število Slovenskih igralcev stav igra stave na omenjeni stavnici, zakaj? Opažamo, da je eden poglavitnih razlogov prav bližina stavnice, saj lahko stavimo na vsakem koraku, v trafiki, bencinskih servisih in podobno. Gre za stave, ki se vplačujejo še po stari poti, torej ne preko spleta. To pa je tudi ena izmed redkih prednosti slovenske stavnice e stave, saj jo na drugih področjih konkretno povozi tuja konkurenca.

Pa si poglejmo samo nekatera dejstva, ki nam pokažejo prednosti tujih stavnic:
 • višje kvote
 • stave v živo
 • neomejene posamične stave
 • večja ponudba tekem
 • več različnih načinov stav
 • izplačilo dobitkov med tekmo
 • radodarni bonusi
 • več načinov vplačil in izplačil
 • boljša podpora igralcem

Da ne bomo samo govorili brez dokazov, si poglejmo klasičen primer stavnega listka, ki smo ga sestavili na slovenski in tuji stavnici. Gre za identične tekme, ki smo jih stavili ob enaki uri, na način kombinacije. Prva razlika je že v višini kvot, saj na tuji stavnici dobimo skupno kvoto 16.57, medtem ko na slovenski stavnici samo 13.10. Pri obeh stavnicah smo v kombinacijo treh stav vplačali 33 eur in kakšen je končni dobitek:

 • E-stave: 334.05 eur
 • Bet-at-home: 546.86 eur
Primerjava stavncie E-stave in Bet-at-home
Primerjava stavnice E-stave in Bet-at-home,  razlika več kot očitna.

Ker so bile na slovenski športni stavnici e-stave manjše kvote, smo bili že na začetku obsojeni na manjši zaslužek. Ko pa prištejemo še posebnost imenovano “davek na dobitke” pa se naš zaslužek še drastično zmanjša. Če naredimo hitri matematični seštevek, smo v zgornjem primeru na identičnih tekmah ob identičnem vplačilu na tuji stavnici zaslužili kar 212,81 eur več, kar pa ni malo.

Če vse skupaj povzamemo in seštejemo prednosti in slabosti, lahko hitro ugotovimo, da se igranje športnih stav na slovenski stavnici E-stave žal ne splača. Ko je naša stava pravilna si zaslužimo najvišji možni dobitek in tega lahko dobimo le na tujih stavnicah. Ekipa pro-stave stavi na tujih športnih stavnicah kot so: bet at home, bet365 in 10bet. Na katerih stavnicah boste stavili pa vi, pa je povsem vaša odločitev.

Svoje mnenje in izkušnje glede tujih in domačih športnih stavnic, pa lahko napišete v spodnjih komentarjih.

Ekipa Pro-stave

13 KOMENTARJI

 1. Ze ene 5 let se nisem dotaknu e-stav, ker se preprosto ne splača. Resnim stavnicarjem priporočam bet365,,,

  • Zdravo jaz sem igral nekaj časa ampak 1x sem zadel res večjo vsoto in sem hotel si nakazati pa mi je avtomatsko vrglo spletno stran od FURSA da je zablokirano tako je šel denar po gobe :S

 2. Lepa primerjava stavnic, sicer bet at ahome ni mogoče no.1 stavnica ampak vseeno 100x bolša kot e-stave, priporočam betfair, sam stavim in dejansko služim na tej stavnici…

 3. 10bet je top, najbolj zarad začetnega bonusa 200€, drugače pa tudi bet-at-home ni slaba stavnica… Vsaka ma svoje prednosti in slabosti. O e-stavah pa rajši nebi govoril 🙂 škoda časa

 4. estave niso ql, še manj kakšne kitajske stavnice, če stavite priporočam angleške stavnice, so najbolj zanesljive, recimo jz stavim na bet365 je za mene top!

 5. estave načeloma nimajo tako slabih kvot, ker so včasih tako počasne imajo včas kak Fail in lahko najdemo kakšno veliko kvoto 🙂 drugače pa so estave en velik Fail 🙂

 6. Končno je nekdo naredil primerjavo na konkretnih številkah, da lahko vidimo koliko € nam poberejo estave! Isto k naša država nam hočjo vse pobrat, hvala lepa estave imamo veliko tuje izbire, hvala bogu!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.