Že celoten teden se igra UEFA liga narodov, tudi danes temu ni izjema. Se pa bomo danes posvetili tekmi finale lige NBA, kjer bodo Warriorsi igrali v gosteh proti Bostonu.

3.10 UEFA liga narodov Moldavija – Latvija
Tip: X

1.84 UEFA liga narodov Azerbajdžan – Slovaška
Tip: 2

1.91 UEFA liga narodov Danska – Hrvaška
Tip: 1

1.82 UEFA liga narodov Avstrija – Francija
Tip: 2

3.25 UEFA liga narodov Albanija – Izrael
Tip: X

1.84 UEFA liga narodov Andora – Lihtenštajn
Tip: 1

2.39 UEFA liga narodov Belorusija – Kazakstan [Nevtralna lokacija]
Tip: 1

1.07 Naisten Liiga PK-35 Vantaa – Nurmijarven Jalkapalloseura
Tip: 1

1.73 Division 2, Norra Gotaland Ahlafors IF – Lidköpings FK
Tip: 1

1.21 CFL FC Pisek – SK Rakovnik
Tip: 1

2.33 NBA končnica Boston Celtics – Golden State Warriors
Tip: 2
Opis tekme: Boston v seriji vodi z 2:1 in tudi današnjo tekmo bodo igrali pred domačimi gledalci, kar pomeni da bi v primeru zmage prišli do prednosti 3:1, kar pa bi bila potem misija nemogoče, da bi se Warriorsi še vrnili nazaj in zmagali seriji. Današnja tekma je tako zelo pomembna, predvsem za Warriorse, ki si seveda ne smejo privoščiti poraza. Na drugi strani pa se seveda kelti zavedajo, da če danes zmagajo, so samo še eno tekmo oddaljeni od zmage v finalu lige NBA. Zadnjo tekmo je Boston zmagal z 100:116, potem ko je vodil večino tekme. Sredi druge četrtine je Boston povedel za 14 točk, nato pa so Warriorsi spet imeli super tretjo četrtino, ki so jo dobili z 33:25. Bojevniki so na tekmi povedli, toda zadnja četrtina je zopet pripadla Bostonu, ki jo je dobil z 11:23 in tekmo zanesljivo dobili. Boston je na zadnji tekmi v raketi dosegel kar 52 točk, Warriorsi pa samo 26 točk. Pri Keltih je bil prvi strelec tekme Jaylen Brown z 27 točkami, 26 točk je dodal Tatum (samo 39% met iz igre), medtem ko je Marcus Smart dodal 24 točk. Pri Warriorsih pa je, tako kot na vseh dosedanjih tekmah, imel super tekmo Curry. Zvezdnik je dosegel 31 točk, od tega je metal trojke 6/11. 25 točk je dodal Klay Thompson, vendar ni bil tako učinkovit, kot smo od njega navajeni. Thompson je iz igre metal sicer 41%, toda trojke samo 38%. Boston je na tekmi prevladoval v skokih 31:47 in pa že prej omenjenih točkah v raketi. Vsa ostala statistika je bila zelo izenačena, tako da Warriorsi morajo na naslednji tekmi dobiti skok, da bodo imeli realne možnosti za zmago. Warriorsi so imeli na zadnji tekmi tudi 4 izgubljene žoge več, kar se bo tudi morali spremeniti. Na današnji domači tekmi je Boston seveda favorit, toda Warriorsi morajo nujno doseči zmago.

Stavne kvote: Spletni portal PokerStars sport nam za zmago Bostona ponuja kvoto 1.58, medtem ko je zmaga bojevnikov vredna kvote 2.33.