Sem velik fan Rafe oziroma bi rad, da končno dobi še enkrat OP Avstralije, vendar včeraj po finalu v Dohi mislim da je prvi favorit Đjoko. S tako igro ga bo kdorkoli težko vrgel iz prestola. Po mojem mnenju, če ma dan oziroma, če bo “čutil” žogico, lahko Đokovića premaga samo »Stan the Man« ali polno ime Stan Wawrinka. Samo mu mora  res delovat backhand oz more imeti top udarce. V preteklosti se je že zelo izkazal, saj je premagal tako Noleta v četrfinalu/osmini, kot tudi Rafo v finalu. Pri njemu se nikoli ne ve, saj smo videli Pariz 2015 ko se mu je dobesedno “utrgalo”, po drugi strani pa lahko tudi izgubi že v prvem tednu! Moje mnenje je, da bodo v četrfinalu: Murray, Nadal, Đjoko, Federer, Wawrinka, Kyrgios, Berdych in pa še recimo Nisikori. Seveda je potem odvisno od žreba kakšno bo nadaljno stanje – ali v spodnjem delu ali pa v zgornjem.

Ferrer zna hitro izgubit, čeprav je na lestvici med 8. Po mojih informacijah je pred kratkim manjal lopar in od tega dalje igra vsaj zelo slabo. Od veteranov bi lahko prišel daleč Anderson, ali kakšen Dolgopolov. V tem trenutko kaže dobre igre tudi Lleyton Hewitt, ki je domačin in prav mogoče bo to njegov zadnji domači Grand slam in bo nato verjetno odšel v v pokoj, kar pomenidodatno motivacijo. Od mladih bi pa znal presenetit hrvat Čorič, »jodlar« Dominic Thiem, še najboljše igre pa lahko prikaže Nick Kyrgios – domačin.

Zdaj pa še hiter pregled deklet, ki so prava loterija oz. niso niso toliko zanesljive. Favoritinje so definitivno obe Williams, predvsem Serena, ki je za mene prva favoritinja. Potem so tukaj še Azarenka, Radwanska in pa nmogoče domačinka Samantha Stosur , ki bi lahko presenetila. Možnost presenečenja pripisujem še mladi angležinji Naomi Broady.

Svoje mnenje in svoje napovedi pa lahko napišeš v spodnjih komentarjih 🙂

A.V.

5 KOMENTARJI