Preden sem si lahko privoščil komentiranje otvoritve nove sezone lige NBA, sem si privoščil malo navdiha. Pogledal sem dva spektakla, podelitev prstanov, hkratno brezbesedno napoved ponovitve s strani konjenikov in udarec ostrog pod pas bojevnikov. Prva stavna napoved v moji letošnji spremljavi lige je vedno, ampak res vedno stavite na zgoraj omenjene ekipe. Sveta trojica super ekip v 10` dobi lige NBA. Nato sledi dobrih 10 ekip, recimo jim približevalci, vse ostalo se bo borilo za čimboljši izbor in priložnost da poleti staknejo med drugim tudi našega Dončiča. Seveda bomo z veseljem spremljali tudi vročico iz Miamija, kjer bo letos naš zmaj imel vse vajeti v svojih rokah.

Všeč mi je tudi obnova spletne strani NBA.com, vsem pa polagam na dušo da izkoristite priložnost nba league pass-a, ki je v popolnem obsegu do 2. Novembra zastonj. Samo ne pozabite odjaviti naročnine v zavihku My Subscriptions. Da omenimo še najpomembnejše selitve letošnjega poletja, Dwight Howard ima še zadnjo priložnost v Atlanti da dokaže svojo kvaliteto. Okrepil se je tudi Boston z vsestranskim centrum Alom Horfordom. Zanimivo bo spremljati tudi Chicago, ta se je na branilskih položajih oborožil do zob. Golden state-a sploh ne bi omenjal, Derrick Rose pa skupaj s Carmelom Anthonyem in mladim v prihodnosti morda superzvezdnikom Porzinginsom išče zadnjo priložnost za prstan.

V nedeljo bo kar nekaj zanimivh tekem, Sponke iz Los Angelesa še zadnja ekipa, ki bi lahko mešala štrene za naslov prvaka 2017 bo gostila francosko obarvan Utah, njihovi zvezdniki se sicer vračajo od poškodb, a vseeno napovedujem zmago domačih. Sledi jim tekma v sončnem Phoenixu, kjer bodo bojevniki proti šibki obrambi lahko nakazali česa so sposobni, hkrati bo Dragič imel polne roke dela s San Antoniem na domačo zmago je prepogumno staviti, težko napovedljiva tekma pa bo med srnjaki in bati a verjamem da bo domač teren Andreju Drummondu in soigralcem pripomogle k zmagi. Sledi gostovanje jezernikov pri strelah, oziroma streli Westbrooku, kjer bo vse drugo kot domača zmaga presenečenje. Čarovniki bodo gostovali pri končno zdravih grizlijih, Washington ki se je nadejal pripeljati Duranta v prestolnico a jim to ni uspelo si lahko isto mislijo o zmagi na tej tekmi. Piko na i pa bo postavil dvoboj žrebcev in raket, slednji so ostali brez edinega obrambnega igralca in mislim da jim sledi slaba sezona, zatorej napovedujem zmago solidne ekipe iz Dallasa.

https://www.youtube.com/watch?v=ayR329NAb_0

 

https://www.youtube.com/watch?v=PTL1j2EA0Qs

 

L.A. CLIPPERS – Utah Jazz

GOLDEN STATE WARRIORS – Phoenix Suns

SAN ANTONIO SPURS – Miami Heat

DETROIT PISTONS – Milwaukee Bucks

OKLAHOMA CITY THUNDER – L.A. Lakers

MEMPHIS GRIZZLIES – Washington Wizards

DALLAS MAVERICKS – Houston Rockets

M.S.

1 komentar