Zvezdav vikend je zaključen in sezona se bo začela definirati. In to kakšna sezona, koliko paralel lahko potegnemo s sezono 1995-96. Oziroma bolje rečeno med bojevniki in biki…dva rekorda na podlagi katerih se Michael Jordan loči od ostalih velikanov sta ogrožena. Torej 44 zmag zapored na domačem terenu in 72 zmag v eni sezoni. Mislim da lahko počasi začnemo govoriti o zlati dobi lige NBA, oziroma košarke nasploh – kar je bilo potrjeno tudi z rekordom na nedeljski tekmi zvezd – 369 točk na eni košarkarski tekmi – ja sliši se bolj noro kot Deadpool. Potrebno se je prav nadzorovati o sanjarjenju glede končnice.

Osredotočimo se torej na četrtkove tri tekme. Za prvo napovedujem zmago Utah Jazzov, pričakujem veliko motivacijo s strani njihovih igralcev – še posevej Gordona Haywarda, ki bo verjetno želel dokazati da tudi on sodi na tekmo zvezd, žal pa igra v zahodni konferenci. Druga tekma je na začetku sezone kazala veliko večji potencial, na žalost pa so biki postali povsem odvisni od modrega Paua Gasola. Tako da napovedujem veliko zmago konjenikov iz Clevelanda – kjer razlogov za motivacijo letos k sreči ne mora zmanjkati. No zadnja tekma pa bo prava poslastica – ostroge in »odščipalci?«. Stari rivali iz lanske končnice in dve zelo dobro vodeni ekipi s celo paleto izjemnih igralcev. Tekma se bo odvijala v Staples centru, vseeno pa napovedujem zmago San Antonia. Če kdo zna mirno zaigrati po odštekanem vikendu so to stari mački, katere Gregg Popovich tako dobro hrani v svojem svežnju.

UTAH JAZZ – Washington Wizards
CLEVELAND CAVALIERS – Chicago Bulls
SAN ANTONIO SPURS – Los Angeles Clippers

M.S.

2 KOMENTARJI

  1. Tako gladka zmaga Konjenikov definitivno ne bo če sploh bo… res so biki v mizerni formi so pa Konjenike letos že dvakrat premagali… pred slabim mesecem celo RAZBIL! Js bi tukaj bil previden… ostalo se pa strinjam…

    Kej novega o tradeu Lova v Boston???