Razmerja moči v ligi NBA se počasi stabilizirajo. Začetna neuigranost pri nekaterih ekipah raste v velike probleme, pri boljših pa izginja. Vseeno pa lestvica zaradi lažjih in težjih uvodnih urnikov še ni povsem naravna. Pričakujem še večji padec Charlotte sršenov in porast tempa iz Indiane na vzhodu, pravtako pričakujem velik skok žrebcev iz Dallasa. Slednji so imeli precej težav s poškodbami. Ko že govorimo o poškodbah, so te na žalost upočasnile tudi našega Gorana Dragića. Vseeno se kot slovenski navijači lahko veselimo nad spodbudnimi nastopi Bena Udriha v dresu Detroit batov.

Ker sem v prejšnji napovedi zgrešil kar nekaj tekem, čeprav začetek sezone ni izgovor. Sem se odločil da v letošnji sezoni nekaterih tekem raje ne bom napovedoval in se osredotočil zgolj na soočenja pri katerih je dovolj tehtnih logičnih razlogov za zmago določene ekipe. Tako za prvo sobotno tekmo napovedujem zmago jazza iz Utaha, ki bodo s svojo odlično obrambo in složnim napadom predstavljali zelo trd oreh Houston raketam, ki v obrambi delujejo povsem izgubljeno, v napadu pa se preveč zanašajo na talent posameznikov. Charlotte bi moral zlahka opraviti s poškodbami obremenjne pelikane iz New Orleansa. Naj dodam da imajo pelikani zares obupno moštvo in Anthony Davis, če ne želi postati novodobni Kevin Garnett, naj čimprej odpluje v boljši klub(Los Angeles jezerniki, Miami vročica,…). Naprej bi stavil na Dallas žrebce, ki imajo dovolj kvalitete in morajo začeti svoj vzpon po lestvici. Proti čarovniji iz Orlanda se jim ponuja zlata priložnost za izboljšanje razmerja. Mislim da je ekipa iz Dallasa zaenkrat največje razočaranje v ligi. Volkovi iz Minesotte so še premladi da bi ugnali utrjene grizlije iz Memphisa, bojevniki iz Golden State – a bi pravtako morali na hitro opraviti z Milwaukee srnjaki. Za konec dneva naj omenim samo še poslastico. To bo dvoboj med letos zelo motiviranimi L.A. sponkami in zagriženimi Chicago biki. Vendar na tej tekmi ne bi napovedoval zmagovalca, čeprav se tehtnica močno nagiba k ekipi iz Los Angelesa.

V nedeljo nas čaka veliko dobrih tekem, prva ki si jo lahko po našem času ogledamo že ob 18. uri, predstavlja spopad talentiranih a neuigranih kratkohlačnikov New Yorka proti trenutno vodilni ekipi na vzhodu, Atlanta orlov. Čez reko Hudson sledi, napovedujem masaker, Portland požiglacev sledi nad domačimi Brooklyn mrežicami. Toronto dinozavri bi v gosteh morali ugnati Sacramento kralje, slednjih zvezdniku(DeMarcus Cousins) znova polagam na dušo naj gre s trebuhom za prstan. Vse ostale nedeljske tekme pa so v tako mladi sezoni zelo trd oreh. Letos se nasplošno zdi, če naredimo analogijo iz demografije, da je srednji sloj ekip zelo izenačen. Tudi tistih zelo slabih ekip je precej manj kot v prejšnjih letih. Ekipe, ki so trenutno na dnu lestvic, imajo veliko mladega talenta, predvsem mislim na Philadelphio, Minesotto in Phoenix. Zato se lahko le veselimo prihodnjih sezon v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

 

 

Sobota, 19.11:

UTAH JAZZ – Houston Rockets

CHARLOTTE HORNETS – New Orleans Pelicans

DALLAS MAVERICKS – Orlando Magic

MEMPHIS GRIZZLIES – Minesotta Timberwolves

GOLDEN STATE WARRIORS – Milwaukee Bucks

 

Nedelja, 20.11:

ATLANTA HAWKS – New York Knicks

PORTLAND TRAIL BLAZERS – Brooklyn Nets

TORONTO RAPTORS – Sacramento Kings

 

 

M.S.

1 komentar

  1. […] Še danes, potem pa se končno začenja evropski klubski nogomet in to kakšen, saj nas bodo čakali neverjetni derbiji. Pomerili se bodo Inter in Milan, Real M. in Atletico M., potem M. United in Arsenal in še več, tako da bo več kot pestro, danes pa stavimo košarko, hokej in tudi budnes ligo, kjer igra klub Kevina Kampla, to je seveda Leverkusen. Za vse ljubitelje lige NBA priporočamo, da prebere nov zanimiv članek o 4 tednu lige. […]