Tudi danes se igrajo kvalifikacije za naslednji Euro, ki bo potekal v Nemčiji. Danes pa seveda igraj Slovenija proti Severni Irski v gosteh. Še kako bi bilo pomembno, da na tej tekmi dosežemo tri točke v gosteh, saj Severna Irska v tem kvalifikacijskem ciklu ni pokazala veliko kvalitete.

Slovenija
2.23
Severna Irska
Slovenija
1X2, Redni del tekme
Opis tekme: Severna Irska bo torej danes ob 20:45 uri gostila Slovenijo, tekmo pa bo iz tekmovalnega vidika pomembna predvsem za Slovenijo, ki se letos odlično drži v boju za uvrstitev na Euro. Slovenija ja tako prva reprezentanca v skupini H. Do sedaj so zbrali 16 točk in gol razliko 16:6. Druga ekipa je Danska z prav tako 16 točkami, toda z malce slabšo gol razliko 15:6. Sploh zadnja domača zmaga Slovenije proti Finski z tremi goli razlike je bila pomembna, saj imamo sedaj boljše razmerje zadetkov in prejetih golov. To pomeni, da smo v primeru izenačenih točk z Finsko uvrščeni višje. Slovenija ima tako v teh kvalifikacijah najboljši napad skupine H. Velik razlog za to je super talentirani mladi napadalec Benjamin Šeško. Šeško je tudi na zadnji tekmi dosegel zadetke. V 16 minuti je zadel po 11 metrovki, potem pa še po protinapadu v 28 minuti, po podaji Šporarja. V 92 minuti je za 3-0 dosegel gol še Janža. To je bila ena najboljših tekme Slovenske reprezentance v zadnjem obdobju in upamo, da bodo prikazali podobno igro tudi na današnji tekmi. Severna Irska je trenutno predzadnja 5 ekipa skupine. Do sedaj so zbrali samo 6 točk, pa še to so dvakrat premagali skromni San Marino. Severna Irska je tako že brez možnosti za uvrstitev na Evropsko prvenstvo. Še vedno pa lahko prekrižajo načrte Sloveniji, ki je sicer Severna Irsko na prvi tekmi premagala doma z 4:2. Tudi na tej tekmi zadel Šeško in pa dvakrat Šporar. Enkrat pa si je Slovenija gol zabila tudi sama, avtogol je dosegel v 17 minuti Stojanovic. Vseeno je Slovenija na tej tekmi dosegla pomembno zmago. Severna Irska sicer doma ne pozna poraza proti Sloveniji na njunih zadnjih 3. tekmah. Toda to so bili drugi časi, nazadnje je Severna Irska doma premagala Slovenijo leta 2016, pa še to samo z 1:0. Še en zanimiv podatek: samo na eni od sedmih kvalifikacijskih tekem Severne Irske za Euro sta obe ekipi dosegli gol, pa še to je pomenilo poraz Severno Irske s 4:2 v gosteh proti Sloveniji!
Stavne kvote: Stavnica Bet at home nam za zmago Slovenije v gosteh ponuja kvoto 2.23, kar je visoka kvota. Je pa imela Slovenija visoko kvoto 1.87 tudi na zadnji domači tekmi proti Finski in dosegla lepo zmago z kar 3:0.

Več kot 2.5
2.26
Finska
Kazahstan
Več/manj 2.5, Redni del tekme

Manj kot 4.5
2.16
San Marino
Danska
Več/manj 4.5, Redni del tekme

Manj kot 2.5
1.98
Srbija
Črna Gora
Več/manj 2.5, Redni del tekme

Madžarska
1.28
Litva
Madžarska
1X2, Redni del tekme

England
1.64
England
Italija
1X2, Redni del tekme

Več kot 2.5
1.81
Malta
Ukrajina
Več/manj 2.5, Redni del tekme

KK Partizan Nis
1.81
KK Partizan Nis
Regal FC Barcelona
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

Real Madrid
1.14
Real Madrid
BC Zalgiris Kaunas
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma