Tokrat bomo preverili finale Evropske nogometne lige, kjer se bosta pomerila Leverkusen in pa Atalanta. Prav tako pa nas danes ponoči čaka prva tekma finala zahodne konference v ligi NBA, kjer bo Luka Dončić in Dallas gostoval pri Minnesoti.

Bayer Leverkusen
1.83
Atalanta Bergamasca
Bayer Leverkusen
1X2, Redni del tekme

FK Ludogorets
1.51
FK Ludogorets
Lokomotiv Plovdiv
1X2, Redni del tekme

Neodločeno
3.28
FC Viktoria Plzen
Sparta Prague
1X2, Redni del tekme

Manj kot 2.5
1.58
HNK Rijeka
NK Dinamo Zagreb
Več/manj 2.5, Redni del tekme

HJK Helsinki
1.38
HJK Helsinki
IF Gnistan
1X2, Redni del tekme

Sebastian Baez
1.47
Sebastian Baez
Roberto Carballes Baena
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

Casper Ruud
1.14
Sebastian Ofner
Casper Ruud
Domača zmaga Zmaga v gosteh, Celotna tekma

Manj kot 207.5
1.87
Minnesota Timberwolves
Dallas Mavericks
Več/manj 207.5, Celotna tekma
Opis tekme: Za Luko Doncica in Dallas je to tretji konferenčni finale v treh letih. Omenimo tudi, da se je ekipa od prvega finala konference povsem spremenila, kar daje temu dosežku še toliko večji pomen. Dallas je sicer v prvem in drugem krogu končnice vedno izgubil prvo tekmo. Obakrat je tudi napredoval proti više reagiranim ekipam, vsaj če gledamo redni deli. Vsi bodo pozorni na Luko Dončića in Anthonyja Edwardsa, vendar bo ta končnica verjetno bolj osredotočena na obrambo kot na napadalne elemente. Veliko bo seveda odvisno od tega v kakšni formi bo Luka oz. bolje povedano kako bo zdržalo njegovo telo, saj ima na spisku kar nekaj poškodb. Luka že skozi celotno letošnjo končnico ni pravi, vseeno pa je kljub poškodbam prikazal že kar nekaj njegovih klasičnih mojstrovin. Tudi proti Minnesoti, bo moral prikazati vsaj dve če ne kar tri zelo dobre tekme. Ostalo pa bodo lahko pokrili tudi njegovi soigralci, kar so že potrdili na zadnjih dveh serijah. Dallas ima zelo široko in kvalitetno ekipo, prvi ki bo moral v tej seriji pokazi nekaj več, sploh ko je govora o napadu, pa je Irivng. Superzvezdnika Luka Dončić in Anthony Edwards sta se v rednem delu sezone srečala desetkrat, pri čemer je vsak igralec dosegel po pet zmag. Timberwolves so zaključili letošnjo sezono s 3-1 proti Dallasu, vendar je Dončić izpustil dve od teh tekem, medtem ko Kyrie Irving ni igral na treh. Ekipi se po menjavi igralcev Dallasa po All-Star premoru še niso srečali (pred prihodom Daniela Gafforda in P.J. Washingtona), tako da nimamo dobrega vpogleda v to kako se ekipi med sabo pokrivata ali napadata. Dončić sicer v povprečju dosega 24.8 točk, 7.3 skokov, 7.7 asistenc in 1.4 ukradenih žog v tekmah proti Edwardsu. Zvezdnik Timberwolvesov pa dosega podobne številke v tekmah proti Dončiću (23.9 točk, 5.3 skoka, 4.7 podaje). Pričakuje se, da bo Edwards pokrival Dončićevega soigralca Kyrieja Irvinga, medtem ko bo Jaden McDaniels začel na Dončiću. Minnesota je znana po svoji obrambi, vendar ne podcenjujte, kaj je Dallas dosegel na tem področju od konca rednega dela sezone. Mavericks so šesti v obrambni v končnici (110.6), le dve mesti za Timberwolves (107.6). Mavericks so dosegli vsaj 14 ofenzivnih skokov v štirih tekmah doslej v končnici. Pričakujte, da bo Minnesota v tej seriji omejila te priložnosti za drugi napad.
Stavne kvote: Stavnica PokerStars nam za zmago Minnesote pred domačimi navijači ponuja kvoto 1.55, medtem ko ima Dallas na prvi tekmi kvoto za zmago 2.45.