Danes se nam obetajo predvsem prijateljske reprezentančne tekme. Na delu bo tudi Slovenija, ki bo v Stožicah gostila Azerbajdžan. Stave v živo bodo tako danes še kako aktualne, več pa seveda v spodnjem delu članka.

3.05 Turčija – Hrvaška
Tip: X

1.26 Luksemburg – Avstrija
Tip: 2

1.88 Belgija – Švica
Tip: 1
Opis: Prijateljska tekma se bo igrala ob 20:45 uri, obeta pa se zanima nogometna predstava. Belgija je dosegla po vsaj en zadetek na zadnjih 22 mednarodnih tekmah. To je še vse od SP 2018, takrat so tudi dosegli lep uspeh in se konkretno povzpeli na Fifini lestvici. V tem obdobju je Belgija dosegla 18 zmag, 2 remija in samo 2 poraza. Belgija je na zadnjih šestih od sedmih tekmah dosegla prvi gol vedno že do 20 minute tekme. Na zadnjih sedmih tekmah smo na tekmah Belgije lahko v povprečju videli 2.43 gola na tekmo. Belgija doma ni izgubila vse od leta 2016, ko jih je premagala Španija. V tem obdobju ima reprezentanca doma rezultat 17 zmag in 5 remijev. Nazadnje so doma premagali Švico z 2:1. Še več, Belgija je zmagala zadnje štiri domače tekme proti Švici, z skupno gol razliko +6! Belgija je na teh štirih tekmah dosegla prvi gol vedno pred 30 minuto. Na drugi strani Švica na zadnjih petih tekmah ni dosegla zmage. V tem obdobju je dosegla 3 poraze in 2 remija. So pa na zadnji tekmi Lige narodov v gosteh remizirali z močno Nemčijo, bilo je kar 3:3. Švica je v zadnjem obdobju bila slaba tudi v gosteh. Ekipa je na zadnjih sedmih gostovanjih premagala samo slabi Gibraltar. Glede na vse povedano ima danes Belgija kvoto za zmago kar 1.88, kar se bi res splačalo izkoristiti. Sicer pa je kvota za remi 3.40, zmaga Švice pa je visoka kvote 4.33, vir: stavnica PokerStars.

3.00 Nizozemska – Španija
Tip: 1

1.48 Slovenija – Azerbajdžan
Tip: 1
Opis: Tekma se bo igrala ob 20:45 uri, ki bo sluzila predvsem kot pripravljalna tekma. Namreč čez nekaj dni Slovenijo čaka v Ligi narodov Grčija in Kosovo. Slovenija si zeli nadaljevati dobro delu v oktobru, ko so premagali San Marino, nato še Moldavijo in Kosovo. Slovenija je tako prevzela vodstvo v skupini 3 lige C. Slovenija ima še kar nekaj rezerve, saj na preteklih tekmah niso igrali nekateri pomembni igralci: Iličič, Šporar, Timi Zajc, Matavz in drugi. Če kaj, potem ima Slovenija veliko orožij v napadu, največ težav pa je predvsem v sredini in razen super Oblaka v obrambi. Slovenija bo sicer danes proti Azerbajdžanu odigrala prvo medsebojno tekmo. Vloga favorita je tokrat ostala pri “domači” Sloveniji, ki na lestvici Fife drzi 62. mesto, gostje pa so na 114. mestu. Slovenija ima v skupini 10 točk in je še brez prejetega zadetka. Sledi Grčija z 8 točkami, medtem ko sta Kosovo in Moldavija do sedaj osvojila samo točko. To tudi pomeni, da se bosta za napredovanje pomerila Grčija in Slovenija. Poglejmo si še stavne kvote športne stavnice Bet365. Domača zmaga Slovenije je visoka kvote 1.48, remi kvote 4.00, zmaga gostov pa kvote 7.50 (kvote so povzete glede na čas objave, za točne kvote obišči spletno stran bet365).

1.53 Norveška – Izrael
Tip: 1

1.32 Grčija – Ciper
Tip: 1

2.90 Albanija – Kosovo
Tip: X

1.96 Altrincham FC – Solihull Moors FC
Tip: 2

1.43 Ternana Calcio – Virtus Francavilla
Tip: 1

1.74 FC Pro Vercelli 1892 – AC Pistoiese
Tip: 1