Vse oči športne javnosti bodo danes uprte v dve izločilni tekmi svetovnega prvenstva v nogometu. Ob 16:00 uri se bosta pomerila Maroko in Portugalska, zvečer ob 20:00 uri pa nas čaka še večji super evropski derbi med reprezentancama Anglije in Francije.

Stavni pregled – Sobota

1.69 Faza izpada Maroko – Portugalska
Tip: 2

2.43 Faza izpada Anglija – Francija
Tip: 2
Opis tekme: Večerni termin nam torej prinaša sosedski derbi dveh reprezentanc, ki ciljata na naslov prvaka. Francija je med drugim tudi aktualni svetovni prvak in za enkrat jim odlično kaže in to kljub temu, da imajo kar veliko poškodovanih zvezdnikov. Francija je sicer na zadnjem prvenstvu v finalu zanesljivo premagal Hrvaško, ki pa je v polfinalu zadnjega SP premagala ravno Anglijo. Anglija je v 1/8 finala zanesljivo napredovala preko Senegala. Anglija je z 2:0 povedla v 45 minuti prvega polčasa, gol je dosegel Kane. Nato pa je v 57 minuti treti gol dosegel Saka. Anglija je imela na tekmi boljšo posest žoge in tudi več strelov na okvir vrat nasprotne ekipe, bo pa sedaj Francija veliko bolj zahteven nasprotnik. Francija je na drugi strani v 1/8 finala premagala Poljsko z 3:1. Tekma ni bila zelo zanimiva, saj je Francija zanesljivo prišla do napredovanja. Giroud je prvi gol dosegel v 44 minuti. Nato pa je na sceno stopil Mbappe in dosegel dva gola v 74 in 91 minuti. In oba zadetka sta bila res izjemna. Omenjeni super zvezdnik je tudi sicer prvi strelec turnirja, saj ima na kontu vpisanih kar 5 zadetkov. Pri Angležih pa je prvi strelec Rashford z 3 goli, enako število golov je dosegel tudi Saka. Tudi na tej tekmi je Francija bila boljša tako v posesti žoge kot v strelih na okvir vrat. Danes pa zagotovo lahko pričakujemo bolj izenačeno tekmo, čeprav so seveda Francozi rahli favoriti. Anglija sicer čaka na naslov svetovnega prvaka vse od leta 1966, ko so osvojili naslov pred domačimi navijači. Zmagovalca tega obračuna pa bo čakal zmagovalec med Marokom in Portugalsko. Sicer pa sta se Anglija in Francija nazadnje srečali leta 2017 in 2015, obakrat so to bile prijateljske tekme. Obe reprezentanci sta si porazdelili po eno zmago. Leta 2012 pa sta se pomerili na Euro, kjer smo videli remi 1:1. Obetamo si torej lahko res super nogometno predstavo dveh izjemnih reprezentanc. Kot smo že omenili pa nekaj več prednosti dajemo Franciji. Prav lahko pa bomo videli tudi podaljške, ki so v tej fazi turnirja dokaj pogosti.

Stavne kvote: Preverimo še aktualne stavne kvote stavnice Bet at home. Zmaga Anglije je vredna kvote 3.05. Remi je visok kvote 3.25, medtem ko je zmaga Francije po rednemu delu vredna kvote 2.43.

3.15 Prva Liga NK Bravo – FC Koper
Tip: X

Stavni pregled – Nedelja

1.63 Prva Liga NK Tabor Sežana – Olimpija Ljubljana
Tip: 2

1.22 Prva Liga NK Maribor – ND Gorica
Tip: 1
Opis tekme: Tokrat bomo preverili dogajanje v prvi Slovenski nogometni ligi. Ob 15:00 uri nas čaka obračuna Maribora in pa Gorice. Ekipi sta v povsem drugačnih formah in zdi se da bi Maribor moral današnjo tekmo zanesljivo dobiti. Štajerci so namreč po slabem uvodu sezone sedaj malce boljši, sploh na zadnjih štirih tekmah. Maribor na na zadnjih štirih ligaških tekmah dosegel res visoke zmage. 5:1, 0:4, 3:0 in pa nazadnje doma premagal Radomlje z kar 7:0. Če štejemo še pokalno zmago so v seriji petih zaporednih zmag. Vseeno pa je to še vedno samo 4. mesto. To samo priča o res zgodovinskemu slabemu začetku Maribora v letošnji sezoni. Zdi se, da so se sedaj pobrali in da bodo na koncu lahko konkurirali tudi za 2. mesto, saj so razlike na vrhu majhne. Odstopa le Olimpija, ki več kot 10 točk prednosti pred zasledovalci. Gorica pa zaseda 8. mesto z 13 točkami in gol razliko 13:28. To pomeni 3 najslabšo obrambo v ligi, medtem ko ima Maribor prvi napad lige. Gorica je na zadnjih šestih tekmah dosegla samo tri remije in pa tri poraze. Gorica se tako trenutno bori za obstanek, danes pa bo težko prišla do kakšnih točk ali točke. Maribor in Gorica sta se v letošnji sezoni pomerila že v 2 in 11 krogu. Obe tekmi je dobil Maribor z 3:2 in 1:4, pa čeprav je Maribor takrat bil v slabi formi.

Gorica nima zmage na zadnjih 10. tekmah.
Gorica nima zmage na zadnjih 3. tekmah proti Mariboru.
Maribor doma ne pozna poraza proti Gorici na njunih zadnjih 11. Tekmah.

Stavne kvote: 22Bet Slovenia nam za zmago domačega Maribora ponuja kvoto 1.22. Remi je visok kvote 5.00. Zmaga Gorice v gosteh pa res visoke kvote 10.00.

1.74 Prva Liga NK Radomlje – NK Celje
Tip: 2