Tokrat bomo za vas preverili dogajanje v Švedski nogometni ligi. Več o tem pa si preberite v spodnjih stavnih analizah.

Stavni pregled – Sobota

3.10 IK Brage – AFC Eskilstuna
Tip: X

2.38 Trelleborgs FF – GIF Sundsvall
Tip: 1
Opis tekme: Pred nami je torej 9 krogu v Švedski nogometni ligi Superettan. Ob 15:00 uri se bosta pomerila domači Trelleborgs in pa Sundsvall. Gostje so letošnje prvenstvo začeli zelo dobro, saj se trenutno nahajajo na visokem tretjem mestu. Moštvo je to tega trenutka osvojilo 14 točk in za prvima dvema ekipama lige zaostaja z tekmo manj za samo dve točki. Gostje bi tako lahko z današnjo zmago prišli celo na prvo mesto, kar je seveda dovolj velik motiv za današnjo tekmo. Trelleborgs pa je do sedaj zbral 2 zmagi, 4 remije in pa 2 poraza, ter gol razliko 12:12. To pomeni, da se klub nahaja na 10. mestu. Trelleborgs je tudi v seriji dveh zaporednih porazov, na zadnji tekmi so izgubili v gosteh z 3:2. Na drugi strani so gostje na zadnjih petih tekmah zbrali štiri zmage in remi. So pa na zadnji tekmi izgubili doma z 1:2. V lanski sezoni je Sundsvall zmagal domačo tekmo, Trelleborgs pa je doma remiziral z 1:1. Tudi danes si lahko obetamo izenačeno tekmo, domači klub bi lahko prišel do minimalne zmage.

Tekme prejšnje sezone: 1-1 (Trelleborg doma) in pa 2-1.
Na zadnjih 7 medsebojnih srečanjih ima Trelleborg 3 zmage, 2 remija, ekipa Sundsvall pa ima 2 zmage. Sundsvall ima v tem obdboju boljšo gol razliko: 12-10.

Stavne kvote: Poglejmo si še trenutne kvote stavnice Bet at home. Zmaga domače ekipe je vredna kvote 2.38. Remi kvote 3.30, zmaga gostov pa kvote 2.90.

2.21 Östers IF – Norrby IF
Tip: 1
Opis tekme: Za vas bomo preverili še eno tekme švedske nogometne lige, tekma se bo igrala ob 15:00, gre pa seveda prav tako za 9 krog. Norrby je trenutno v ligi odigral kar devet tekem, kar je največ. Moštvo se tako nahaja na drugem mestu, kar pomeni 16 točk in pa gol razliko 11:9. Na drugi strani je Osters šele 12. ekipa lige. Do sedaj so zbrali kar štiri poraze, od tega vse na zadnjih petih tekmah. Zadnja forma moštva tako ni blesteča, kar seveda pomeni da bodo danes težko konkurirali za vse tri točke. Na zadnji tekmi so sicer izgubili samo z 1:0 v gosteh, vendar poraz je poraz. Potem pa je tukaj Norrby, ki je v dosti boljši formi kot gostitelji, saj je na zadnjih petih tekmah nanizal kar štiri zaporedne zmage. No na zadnji tekmi pa je Norrby izgubil doma proti ekipi GAIS z 0:2. Östers je sicer v lanski sezoni zmagal obe medsebojni tekmi: 2:1 in 0:2. Tudi na zadnji prijateljski tekmi pa je prav tako ekipa Östers doma premagala Norrby z 2:1.

Jonathan Drott ima več rumenih kartonov (4), kot katerikoli drugi igralec pri Osters.
Norrby je v seriji 3. zaporednih zmag na gostovanjih.
Prejšnjo sezono je Osters dobil obe tekmi proti Norrbyu.

Stavne kvote: Vseeno je za stavnico PartyPoker favorit za zmago domači klub, kvota 2.25. Remi je vreden kvote 3.25, zmaga Norrbya v gosteh pa je vredna kvote 3.20.

3.10 Örgryte IS – IFK Värnamo
Tip: X

3.10 Falkenbergs FF – Västeras SK
Tip: X

Stavni pregled – Nedelja

1.53 Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks
Tip: 1

1.67 Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks
Tip: 1
Opis tekme: Danes se v ligi NBA začenjajo tekme drugega kroga končnice. Atlanta je dokaj presenetljivo enostavno napredovala preko New Yorka. Atlanta je to serijo dobila z kar 4:1. Z enakim rezultatom pa je Philadelphia v prvem krogu pričakovano premagal Wizardse. Čeprav bi kaj lahko bili priča tudi metli z 4:0, ampak pri Philadelphiji je na zadnjih dveh tekmah zaradi poškodbe manjkal prvi zvezdnik ekipe Joel Embiid. Embiid ima za sabo MVP sezono, brez njega Phila ni prava ekipa. Tako da je v tej seriji vse odvisno od tega ali bo Embiid na voljo in če bo, v kakšni obliki. Prvo tekmo je tako težko napovedati, tako da priporočamo da na stavo počakate nekaj ur pred tekmo. Takrat bo namreč že bolj znano ali bo Embiid igral ali ne. Če bo igral potem je seveda Phila favorit za zmago na prvi tekmi in tudi v seriji. V kolikor pa ne, pa ima Atlanta dovolj dobro zasedbo da bi se lahko uvrstila tudi v finale vzhodne konference. Pri Atlanti v seriji blesti Trae Young, ki na tekmo dosega 29 točk in 9.8 asistenc. Pri Phili pa blesti tudi drugi zvezdnik ekipe Tobias Harris z 25 točkami na tekmo in 10 skoki. Prvi strelec in skakalec ekipe je seveda Embiid z 28.5 točkami na tekmo in 10 skoki. Phila v letošnji končnici dosega na tekmo 124 točk, Atlanta pa samo 104 točke. V skokih sta moštvi izenačeni, boljša pa je Phila v doseženih koših po asistencah. Vse je torej odvisno od tega ali bo Embiid na voljo, če bo potem je napoved zmaga Phile. Če zvezdnika ne bo na voljo, pa je možno prav vse. Povejmo še, da sta moštvi v rednemu delu letos iz igre metali trojke skorajda identično, to je 37%. Prav met za tri točke pa zna ob odsotnosti Embiida odločiti serijo. Obe moštvi sta imeli tudi kar nekaj dni počitka, tako da lahko na prvi tekmi pričakujemo nekaj slabši napad.

Stavne kvote: Zmaga domače Phile je trenutno vredna kvote 1.67. Stava na zmago Atlante v gosteh pa je visoka kvote 2.10.