Pričenja se nov kvalifikacijski ciklus za Evropsko prvenstvo. To pomeni, da boste športne stave lahko ta vikend igrali bolj kot ne na reprezentančni nogomet in pa tudi na nekatere druge športe.

Stavni pregled – Sobota

Škotska
1.25
Škotska – Ciper
1X2, Redni del tekme
Opis tekme: Po nekaj letih v krizi je škotski nogomet končno na vzponu. Steve Clarkova ekipa je lani zmagala v svoji skupini UEFA Nations League (W4, D1, L1), s tem pa se prvič uvrstila v Liga A. Sedaj se bodo podali na pot do drugega zaporednega evropskega prvenstva, začenši s dvema zaporednima domačima tekmama. Prva od teh tekem bo proti Cipru na Hampden Parku, ekipi, ki so jo premagali v kvalifikacijah za Euro 2020. To je dober znak za Škote, ki so impresivno zmagali deset od zadnjih šestnajstih tekem (D3, L3), medtem ko so na domačem terenu izgubili le enkrat proti ekipi, ki je nižje uvrščena od njih v FIFA lestvici, in sicer proti Walesu marca 2013. Navijači Škotske bodo prepričani o podaljšanju tega rekorda proti Cipru, ki je na 110. mestu svetovne lestvice in je izgubil vseh sedem prejšnjih srečanj med tema dvema ekipama, pri čemer so zadnje štiri končale z rezultatom 2-1! V Škotsko prihajajo po samozavestni zmagi nad Izraelom s 3-2 na zadnji tekmi, kar je prekinilo niz 16 tekem brez zmage v gosteh (D3, L13). Ta zmaga je bila tudi druga pod novim trenerjem Temurjem Ketsbaio (L2), ki je prevzel ekipo junija 2022. Junak Newcastla seveda sprejema dejstvo, da bo doseči Euro 2024 malo verjetno, še posebej ker se do sedaj nikoli niso uvrstili na veliko tekmovanje. A obljublja, da Ciper “ne bo lahka tekma za nikogar”, saj si prizadeva za presenečenje v Glasgowu.
Ključni dvoboji igralcev: Ryan Christie iz Škotske je dosegel dva gola na sedmih kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo (W4, L3), med drugim tudi proti Cipru novembra 2019. Poskušal bo premagati branilca Konstantinosa Laifisa, ki je izgubil 20 od svojih 26 gostujočih tekem za Ciper (W4, D2), pri čemer njegova ekipa ni ohranila mreže nedotaknjene na nobeni od teh tekem.
Še zanimiva statistika: V osmih od zadnjih desetih gostujočih tekem Cipra so padli trije ali več goli.
Stavne kvote: Vse stavne kvote za omenjeno tekmo lahko zasledite na športni stanvnici Bet-at-home.

Spain
1.35
Spain – Norveška
1X2, Redni del tekme

Neodločeno
3.80
Hrvaška – Wales
1X2, Redni del tekme

Switzerland
1.20
Belarus – Switzerland
1X2, Redni del tekme

Neodločeno
3.40
Izrael – Republic of Kosovo
1X2, Redni del tekme

Romunija
1.18
Andorra – Romunija
1X2, Redni del tekme

Stavni pregled – Nedelja

England
1.30
England – Ukrajina
1X2, Redni del tekme

Italija (-2)
1.99
Malta – Italija
1X2 s handicapom 2, Redni del tekme

Danska
1.27
Kazahstan – Danska
1X2, Redni del tekme

Slovenija (-4)
2.37
Slovenija – San Marino
1X2 s handicapom -4, Redni del tekme

Neodločeno
3.10
Severna Irska – Finska
1X2, Redni del tekme

Portugalska (-2)
2.04
Luksemburg – Portugalska
1X2 s handicapom 2, Redni del tekme

Neodločeno
3.10
Slovaška – Bosna in Hercegovina
1X2, Redni del tekme