Športni vikend bo seveda v znamenju zaključka svetovnega prvenstva v nogometu. V soboto se bosta pomerila Hrvaška in pa Maroko, v nedeljo pa nas čaka super finale med Argentino in pa Francijo. Na obeh tekmah ni jasnega favorita, tako da si lahko obetamo super zanimive tekme, kjer je mogoče prav vse.

Stavni pregled – Sobota

3.05 Faza izpada Hrvaška – Maroko
Tip: 2
Opis tekme: Tekma za 3 mesto se bo pričela ob 16:00 uri, pomerila pa se bosta Hrvaška in Maroko. Omenjeni reprezentanci sta se srečali že v skupinske delu svetovnega prvenstva. Na tej tekmi smo lahko videli remi brez zadetkov. Hrvaška je na tej tekmi imela boljšo posest žoge, to je 65%. V strelih na gol in proti goli pa je bil Maroko boljši z 8:6 in 2:2. Tudi danes je težko napovedati kdo bo na koncu slavil, saj sta obe reprezentanci na tem turnirju pokazali, da si zaslužita spoštovanje. Sploh lahko to govorimo za Maroko, katerega praktično nihče ni videl v boju za tretje mesto. Maroko je v prvi izločilni tekmi premagal Španijo z 1:0, nato tudi Portugalsko z 1:0. Na zadnje po so morali priznati premoč franciji, ki je slavila z 2:0. Toda tekma je bila vse prej kot enostavna za Francijo, ki je na tekmi mela celo veliko manjšo posest žoge. To tudi pomeni, da Maroko premore dovolj kvalitete in da ne zna igrati samo na proti napade. Poglejmo si še pot Hrvaške do te tekme. V skupini so zasedli drugo mesto, medtem ko je Maroko skupinski del zapustil kot prva reprezentanca. Hrvati so nato v prvem izločilnem dvoboju dobil Japonsko, kjer so napredovali po zmagi z 2:1. Če je ta tekma bila za Hrvate dokaj lahka, pa je nato sledila tekma proti Braziliji. Brazilija je bila za mnoge prvi favorit prvenstva, Hrvati pa so na tej tekmi igrali verjetno tekmo turnirja in zmagali z 2:1. No Hrvaška pa je potem proti Argentini morala priznati premoč, saj je izgubila zanesljivo z kar 3:0. Prvi Hrvaški je prvi strelec turnirja Kramaric z 2 zadetkoma. Dva gola pa je za Morako dosegel tudi En Nesryi. Gre pa za drugi medsebojni obračun teh dveh reprezentanc v zgodovini.

Stavne kvote: Bet at home Slovenija nam za zmago Hrvaške po rednemu delu ponuja kvoto 2.34. Remi je visok kvote 3.40, zmaga Maroka pa je vredna kvote 3.05.

1.83 Prvenstvo Cardiff City – FC Blackpool
Tip: 1

3.25 Prvenstvo Bristol City – Stoke City
Tip: X

1.78 Prvenstvo Norwich City – Blackburn Rovers
Tip: 1

1.42 Prvenstvo West Bromwich Albion – Rotherham United
Tip: 1

2.38 Prvenstvo Coventry City – Swansea City
Tip: 1

Stavni pregled – Nedelja

2.75 Finale Argentina – Francija
Tip: 2
Opis tekme: Pred nami je torej super finale svetovnega prvenstva v nogometu. Tekma med Argentino in Francijo pa se bo pričela ob 16:00 uri. Reprezentanci sta se nazadnje srečali na zadnjem SP leta 2018. Takrat sta ekipi igrali 1/8 finala, Francija pa je zmagala z 4:3. To svetovno prvenstvo je tudi Francija postala tudi svetovni prvak. Na tej tekmi Messi ni bil med strelci, dva zadetka pa je dosegel Mbappe. Omenjena super zvezdnika sta tudi prva strelca tega turnirja. Oba sta dosegla po 5 zadetkov. Messi je temu dodal še 3 podaje, Mbappe pa 2 podaji. Za Mbappeja bi letošnja zmaga v finalu bila neverjetni drugi zaporedni naslov svetovnega prvaka, kar bi bilo pri njegovih rosnih letih res nekaj izjemnega. Messi pa seveda z Argentino lovi še zadnjo neosvojeno reprezentančno lovoriko, to je naslov svetovnega prvaka. Obe reprezentanci sta skupinski dela končali na prvem mestu, kar jima je v prvem izločilnem krogu omogočilo relativno enostavna nasprotnika. Argentina je v 1/8 finala premagala Avstralijo z 2:1. Nato je po enajstmetrovkah napredovala preko Nizozemske, to je bila res nora in izjemno napeta tekma, polna preobratov. No Argentina pa je potem v polfinalu zanesljivo izločila Hrvaško z 3:0. Tudi Francija je na prvi tekmo zanesljivo premagala Poljsko z 3:1. Sledila je zahtevna tekma proti Angliji in pa zmaga z 1:2. V polfinalu pa je po zahtevni tekmi premagala Maroko z 2:0, toda tekma je bila še kako izenačena, čeprav končni rezultat tega morda ne potrjuje. Pričakovati je izenačeno tekmo dveh najboljših ekip tega prvenstva. Nekaj prednosti pa dajemo Franciji, ki ima morda nekaj več kvalitetnih posameznikov in Mbappeja. Argentina pa ima seveda Messija, in pa zelo povezano moštvo, ki ima tudi kvalitetne posameznike. Odločale bodo malenkosti.

Stavne kvote: Stavnica 22Bet povezava, nam za zmago Argentine ponuja kvoto 2.80. Remi je vreden kvote 3.05, medtem ko za zmago Francije dobimo kvoto 2.75.

3.05 Prvenstvo Luton Town – Millwall FC
Tip: X