Svetovno prvenstvo v nogometu se igra tudi ta vikend. V soboto nas čakata dve tekmi. Derbi dneva bo zagotovo evropski obračuna med Francijo in pa Dansko. V nedeljo pa lahko stavite na kar štiri tekme. Super derbi pa nas čaka v nedeljo, ko se bosta zvečer pomerila Španija in pa Nemčija.

Stavni pregled – Sobota

3.05 Skupinski del Tunizija – Avstralija [Nevtralna lokacija]
Tip: X

3.25 Skupinski del Francija – Danska [Nevtralna lokacija]
Tip: X
Opis tekme: Pred nami je zelo zanimiva tekma dveh evropskih ekip, ki imata v zadnjem obdobju kar nekaj neporavnanih računov. Tekma se bo sicer igrala ob 17:00 uri, gre pa za tekmo skupine D. V tej skupini sicer igrata še Tunizija in pa Avstralija, ki pa sta do sedaj zbrali skupaj samo 1 točko. Danska je sicer na prvi tekmi remizirala z Tunizijo, bilo je 0:0. Tekma je bila zelo izenačena in napeta, nekaj več pa so žogo imeli v posesti Danci, ki pa tega niso bili sposobni izkoristiti in zadeti. Danska je sicer na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih nanizala dve zmagi, remi in dva poraza. Francija pa je na prvi tekmo premagala Avstralijo z 4:1. Francija je imela 62% posest žoge, v strelih na gol pa so bili boljši 7:1. Francija je imela tudi kar 22 poskokov proti golu, Avstralija je poskusila z strelom samo 4krat. Torej Francija je zasluženo zmagala in sedaj reprezentanco čaka tekma proti Danski, proti kateri imajo še neporavnane račune. Danska je namreč v ligi Narodov dvakrat zapored premagala Francijo z 1:2 v gosteh in z 2:0 pred domačimi gledalci. Danska je v ligi narodov zbrala 12 točk in je bila druga ekipa, medtem ko je Francija bila zelo slaba z 5 točkami in si je komajda zagotovila obstanek med elito. Francija se bo danes tako poskušala odložiti za pretekle poraze in si tako že skorajda zagotoviti napredovanje v izločilne boje svetovnega prvenstva. Seveda pa ima tudi Danska svoje načrte in bo danes poskušala vsaj remizirati, če ne kar zmagati. Vsi namreč vemo, da remi ne pomagat kaj dosti pri nabiranju točk za napredovanje.

Danska je na zadnjih dveh zaporednih medsebojnih tekmah premagala Francijo.

Stavne kvote: Na stavnici Bet at home dobimo kvoto za zmago Francije 2.09. Remi je visok kvote 3.25, medtem ko za zmago Danske dobimo kvoto 3.80.

Stavni pregled – Nedelja

1.66 Skupinski del Japonska – Kostarika [Nevtralna lokacija]
Tip: 1

1.64 Skupinski del Belgija – Maroko [Nevtralna lokacija]
Tip: 1
Opis tekme: Pred nami je že drugi krog v skupini F. Belgija je trenutno prva reprezentanca v tej skupini, saj so na prvi tekmi z 1:0 premagali Kanado. Toda to je bilo zelo težko prigarana zmaga, saj je Kanada prikazala zelo dobro igro. Kanada je med drugim v 11 minuti zgrešila enajstmetrovko. Nato pa so v 44 minuti Belgijci dosegli edini zadetek na tekmi. Posest žoge je bila izenačena 54% proti 46% za Belgijo. Je pa Kanada imela kar 21 strelov proti golu, Belgija pa samo 9. V dejanskih strelih na okvir pa je Kanada tudi bila boljša z 4:3. Torej Kanada bo očitno v teh skupini še kako nevarna. Belgija pa danes proti Maroku išče drugo zaporedno zmago. Maroko je sicer na prvi tekmi remiziral z Hrvaško, bilo je 0:0. Maroko je na tekmi imel samo 35% posest žoge, v strelih na okvir gola pa sta bile reprezentance zelo izenačene. Maroko bo tako danes zelo težko pariral Belgiji. Maroko je sicer na zadnjih petih tekmah zbral dva remija in pa tri zmage. Belgija pa je v tem obdobju nanizala tri zmage in pa dva poraza proti Nizozemski in pa Egiptu. Sicer pa sta se Maroko in Belgija do sedaj srečali na treh medsebojnih tekmah. Leta 1994 sta se ekipi merili na SP, Belgija je zmagala z 1:0. Potem pa smo videli še dve prijateljski tekmi leta 99 in 08, kjer je tudi slavila Belgija z 4:0 in 1:4. Če bi danes zmagal Maroko, bi to bila res velika in prva zmaga reprezentance proti Belgiji.

Maroko ni izgubil na zadnjih 7. tekmah v vseh tekmovanjih

Stavne kvote: Stavnica 22Bet Slovenija nam za zmago Belgije ponuja kvoto 1.64. Remi je visok kvote 3.95, medtem ko za zmago Maroka lahko dobite kvote nekje okoli 5.50.

3.65 Skupinski del Hrvaška – Kanada [Nevtralna lokacija]
Tip: X

2.80 Skupinski del Španija – Nemčija [Nevtralna lokacija]
Tip: 2