Tudi ta vikend se bomo posvetili nogometni Ligi narodov, kjer med drugim igra tudi Slovenija, ki gostuje v Srbiji. Slovence čaka zahtevno gostovanje, favoriti pa so jasno domačini. Ne pozabite pa tudi da poteka ATP v tenisu in pa finale lige NBA in pa lige NHL.

Stavni pregled – Sobota

1.96 UEFA liga narodov Armenija – Irska
Tip: 2

1.39 UEFA liga narodov Madžarska – Anglija
Tip: 2

3.15 UEFA liga narodov Finska – Bosna in Hercegovina
Tip: X

3.35 UEFA liga narodov Italija – Nemčija
Tip: X
Opis tekme: Pred nami je prva tekma 3 skupine v ligi narodov, kjer se bosta pomerila domača Italija in pa gostujoča Nemčija. V skupini pa igrata še Anglija in pa naša vzhodna soseda Madžarska. Skupina je zelo zahtevna in zanimivo bo videti, kdo bo na koncu vzel prvo mesto. Italija je sicer na zadnje igrala finale tekmovanja, kjer se merijo zmagovalne države vseh celin. V finalu pa je Italija morala priznati premoč Argentini, ki je bila boljša z kar 0:3. Italija je sicer na prejšnjih petih tekmah še zbrala dva remija, poraz in pa zmago na prijateljski tekmi proti Turčiji. Torej lahko rečemo, da Italija v zadnjem obdobju ne kaže ravno bleščeče forme. Na drugi strani je Nemčija na zadnjih dveh tekmah igrala prijateljski tekmi proti Izraelu (2:0) in pa proti Nizozemski (1:1). Pred tem pa je Nemčija zbrala kar sedem zaporednih zmag. Reprezentanci sta se nazadnje srečali na prijateljski tekmi leta 2016, kjer smo videli remi brez zadetkov. Istega leta pa sta ekipi igrali tudi tekmo 1/4 finala Eura. Takrat je Nemčija napredovala šele po streljanju enajstmetrovk, potem ko se je redni del končal z 1:1. Edina strelca rednega dela sta bila Ozil in pa Bonucci. Nemčija je sicer na zadnjih 11 tekmovalnih tekmah samo 1krat dosegla manj kotov na tekmi kot nasprotna ekipa, kar kaže na res veliko dominacijo reprezentance v zadnjem obdobju.

Italija doma ne pozna poraza proti ekipi Nemčije na njunih 3. srečanjih.
Nemčija ni izgubila na zadnjih 9. tekmah
Nemčija ni izgubil nobene od zadnjih 5 gostovanj.

Stavne kvote: Preverimo še stavne kvote stavnice Bet-at-home. Zmaga Italije je vredna kvote 2.90, remi kvote 3.35, zmaga Nemčije v gosteh pa kvote 2.40.

3.10 UEFA liga narodov Črna Gora – Romunija
Tip: X

1.12 UEFA liga narodov Turčija – Ferski Otoki
Tip: 1

2.55 NHL Edmonton Oilers – Colorado Avalanche
Tip: 1

Stavni pregled – Nedelja

1.27 UEFA liga narodov San Marino – Malta
Tip: 2

2.11 UEFA liga narodov Ciper – Severna Irska
Tip: 2

1.16 UEFA liga narodov Gibraltar – Severna Makedonija
Tip: 2

1.72 UEFA liga narodov Češka – Španija
Tip: 2

1.75 UEFA liga narodov Portugalska – Švica
Tip: 1

4.20 UEFA liga narodov Srbija – Slovenija
Tip: X

2.04 UEFA liga narodov Švedska – Norveška
Tip: 1

1.52 NBA končnica Golden State Warriors – Boston Celtics
Tip: 1
Opis tekme: Pred nami je druga tekma finala lige NBA, ki pa bo izjemno pomembna sploh za domačo ekipo. Na prvi tekmi je namreč Bostonu uspel nepričakovani preobrat, saj so na koncu dobili tekmo z 120:108. Warriorsi so tekmo začeli solidno, na sredini druge četrtine so povedli za 10 točk. Boston se je nato približal in povedal za nekaj točk, toda Warriorsi so potem pred koncem tretje četrtine povedli kar za 15 točk. No v zadnji četrtini pa je sledil epski preobrat Bostona, saj je na koncu slavil za 15 točk, kar pomeni 30 točk razlike v nekje v 13 minutah tekme. Golden State se lahko po tej tekmi samo prime za glavo in čim prej pozabi prvo tekmo. Boston je v seriji naredil tako imenovani “break” že na prvi tekmi, kar pomeni res veliko za samozavest ekipe. Golden State mora namreč sedaj vzeti eno tekmo v Bostonu, kar bo pa vse prej kot lahka naloga. Na prvi tekmi so bile obe ekipi zelo izenačene, tako v skoku kot izgubljenih žogah. Razlika pa se je naredila v zadnji četrtini, ko se je Bostonu zelo dvignil procent meta iz igre (51%) in pa trojke kar 51%. Warriorsi pa so iz igre metali 44%, trojke pa 42%. Boston je tako v zadnji četrtini dal kar 40 točk, Warriorsi pa samo 16 točk, na neki točk je Boston naredil delni izid 22:2. Warriorsi tako nujno morajo dobiti naslednjo domačo tekmo in pa se seveda potem predvsem psihično se pobrati po zadnjem porazu. Seriji je namreč še dolga, že pred začetkom le te pa smo napovedali vsaj 6 ali 7 tekem, kar je še vedno velika realnost. Torej danes Golden State zmaga, v nasprotnem primeru je serija praktično že končana, saj ima potem Boston doma dve domači tekmi, kjer pa bo dobil vsaj eno tekmo in potencialno vodstvo v seriji z 1:3 je po navadi dovolj za zmago.

Stavne kvote: Vrhunska športna stavnica Bet365 nam za zmago bojevnikov ponuja kvoto 1.52, medtem ko je druga zaporedna zmaga Bostona vredna kvote 2.50 (kvote so povzete glede na čas objave, za točne kvote obišči spletno stran bet365).