Pred nami je eden zadnjih nogometnih vikendov, vsaj takšnih kot smo jih poznali zadnje pol leta. Večina evropskih lig je namreč v zadnji fazi tekmovanja, kar nekaj prvenstev pa še ni odločenih, zato si lahko obetamo izjemno zanimive tekme.

Stavni pregled – Sobota

1.25 Serie A AS Roma – Venezia FC
Tip: 1

1.77 Serie A Udinese Calcio – Spezia
Tip: 1

1.81 Ligue 1 OGC Nice – Lille OSC
Tip: 1

1.25 Ligue 1 AS Monaco – Stade Brest
Tip: 1

2.07 Ligue 1 FC Metz – Angers SCO
Tip: 1

1.38 Ligue 1 Montpellier HSC – Paris Saint-Germain
Tip: 2

3.15 Prva Liga NK Tabor Sežana – NK Bravo
Tip: X

1.23 Prva Liga NK Maribor – NK Aluminij
Tip: 1
Opis tekme: Pred nami je 35 krog, ob 20:15 uri pa se bosta pomerila Aluminij in pa Maribor. Maribor se trenutno nahaja na 2. mestu z 64 točkami. Prva ekipa lige pa je Koper, potem ko je Maribor na zadnji ligaški tekmi v gosteh izgubil proti Bravu z kar 3:1. Štajerci so si tako zelo otežili boj za naslov prvaka, saj je do konca samo še dva kroga. To seveda pomeni, da morajo Štajerci zmagati obe tekmi in ob enem upati na spodrsljaj Kopra. Na drugi strani je Aluminij že kar nekaj časa zadnja ekipa lige. Moštvo je letos zelo razočaralo, saj so do sedaj zbrali samo 4 zmage in pa kar 19 porazov. Moštvo je tako že na poti v drugo ligo. Aluminij je v ligi tudi v seriji štirih zaporednih porazov, na zadnje jih je premagala Olimpija z 2:3. Maribor pa je na zadnjih petih ligaških tekmah zbral dve zmagi, dva remija in pa nazadnje prej omenjeni poraz proti Bravu. Maribor in Aluminij sta se v letošnji sezoni pomerila trikrat. Kluba sta si porazdelila vsak po eno zmago, nazadnje pa smo videli remi z 3:3. Poraz Maribora bi tako danes že dokončno pomenil slovo od naslova prvaka.

Aluminij nima zmage na zadnjih 18. tekmah.
Maribor doma ne pozna poraza proti Aluminiju na njunih zadnjih 11. srečanjih.
Rezultati Maribor na domačem igrišču to sezono so solidni: 10-5-2.

Stavne kvote: Na športni stavnici Bet365 nam za zmago Maribora ponujajo kvoto 1.23. Remi je visok kvote 5.85, zmaga gostov pa je vredna visoke kvote 11.00.

Stavni pregled – Nedelja

1.27 Premier liga Tottenham Hotspur – Burnley
Tip: 1

1.40 Premier liga West Ham United – Manchester City
Tip: 2
Opis tekme: Pred nami je predzadnji krog v Premier ligi, današnja tekma pa se bo igrala ob 15:00 uri. City trenutno zaseda 1. mesto in zdi se da bodo postali novi prvaki lige. City je do tega kroga nanizal 89 točk in gol razliko 94:22. Drugi pa je Liverpool z 86 točkami in slabšo gol razliko. West Ham pa se nahaja na 7. mestu, to pa je zadnje mesto, ki še zagotavlja evropske tekme, pa čeprav samo konferenčno ligo. West Ham je zbral 55 točk in gol razliko 57:46. Moštvo je sicer bilo v seriji štirih zaporednih poraz. Na zadnji tekmi pa je West Ham v gosteh premagal Norwich z 0:4. City pa je na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih nanizal samo 1 poraz proti proti Realu v polfinalu lige prvakov. Vse ostale tekme pa so v sinje modri zmagali. City sicer še vedno boli poraz v Ligi prvakov, toda očitno bodo letos osvojili vsaj domače prvenstvo. Na prvi letošnji medsebojni tekmi je City doma premagal West Ham z 2:1. Tudi danes pa so favoriti za zmago, s katero bi praktično potrdili letošnji naslov.

Rezultati Man Citya v gosteh to sezono so: 14-3-1.
Jarrod Bowen je najboljši strelec ekipe West Ham, dosegel je 10 golov.
Raheem Sterling pa je letos zadel 12. krat za ekipo Man City.

Stavne kvote: PartyPoker nam za zmago domače ekipe ponuja kvoto 7.50. Remi je vreden kvote 5.00, zmaga Citya pa je vredna kvote 1.40.

1.46 Premier liga Wolverhampton Wanderers – Norwich City
Tip: 1

1.74 Serie A AC Milan – Atalanta Bergamo
Tip: 1
Opis tekme: V Serie A, kot tudi po drugih ligah, se sezona počasi zaključuje. Pred nami je tekma 37 kroga, ki je zelo pomembna za obe ekipi. Atalanta se bori za vsaj 6. mesto, ki v naslednji sezoni zagotavlja Evropsko ligo. Moštvo je do sedja zbralo 59 točk, enako število točk pa imata tudi sedma Fiorentina in pa šesta Roma. Atalanta ima tako še povsem realne možnosti, da napreduje iz trenutnega 8. mesta, ki pa ne prinaša ničesar. Milan pa pa se bori za naslov prvaka in trenutno moštvo kaže zelo dobro. Milan namreč z 80 točkami zaseda prvo mesto. Dve točki manj pa ima Inter, vseeno pa bi Milan z današnjo zmago praktično potrdil naslov prvaka. AC Milan je v seriji treh zaporednih zmag, na zadnji ligaški tekmi je v gosteh premagal Verono z 1:3. Atalanta pa je na zadnjih petih ligaških tekmah zbrala poraz, dva remija in pa dve zmagi. Atalanta je sicer letos že igrala proti Milanu in sicer v 7 krogu. Takrat je zmagal Milan v gosteh z 2:3, odločilen gol je dosegel Pašalić v 94 minuti.

Rafael Leao je najboljši strelec Milana, dosegel je 10 golov. Mario Pašalić pa je zadel 13. krat za ekipo Atalanta.
Lani je Atalanta bila 3 na tabeli, z 75 točkami. Letos pa so šele 8 ekipa lige z 59 točkami.
Atalanta ni izgubil na zadnjih 4. tekmah v vseh tekmovanjih

Stavne kvote: Stavnica Bet-at-home vam za zmago Milana ponuja kvoto 1.74. Remi je visok kvote 4.20, zmaga Atalante pa je vredna prav tako kvote 4.20.

1.33 Serie A Cagliari – Inter Mailand
Tip: 2

3.25 Primera Division Cadiz – Real Madrid
Tip: X

1.69 Primera Division Getafe – FC Barcelona
Tip: 2

2.06 Primera Division Atlético Madrid – FC Sevilla
Tip: 1

3.20 Prva Liga NK Domžale – NK Celje
Tip: X

3.10 Prva Liga NK Olimpija Ljubljana – NS Mura
Tip: X