Ta stavni vikend se obeta zaključek kolesarske dirke po Franciji. Ne pozabite pa tudi na finale košarkarske lige NBA in pa začetek prve Argentinske nogometne lige. Prav tako pa se začenja tudi prva Slovenska nogometna liga, aktualni prvak Mura bo na prvi tekmi gostila Luko Koper.

Stavni pregled – Sobota

1.54 NK Mura – Tabor Sezana
Tip: 1

3.25 NK Aluminij – FC Luka Koper
Tip: X

1.93 Union de Santa Fe – Boca Juniors
Tip: 2
Opis tekme: Pred nami je torej začetek nove sezone v prvi Argentinski nogometni ligo. Naslov prvaka iz sezone 2019/20 brani Boca Juniors, saj v lanski sezoni nismo dobili prvaka, zaradi vsem znane situacije po vsem Svetu. Boca Juniors je zadnji naslov dobila z 48 točkami, medtem ko je bil drugi Rive Plate z 47 točkami. Boca Juniors je svojo zadnjo tekmo igrala 9.5.21, kar seveda pomeni, da niso v tekmovalnem ritmu. Moštvo je na zadnjih petih tekmah zbralo dve zmagi, dva remija in pa poraz. Na drugi strani je Santa Fe na zadnjih petih tekmah zbrala povsem enako razmerje zmag in porazov. Smo pa lahko do leta 2003 videli kar 13 medsebojnih tekem. Boca Juniors je do sedaj nanizala 7 zmag, videli pa smo še po 1 remi in pa 5 zmag ekipe Santa Fe.

Union Santa Fe ni izgubil na zadnjih 6. domačih tekmah.
Boca Jrs pa je izgubil 4 gostujoče tekem zapored.
Boca Jrs je do sedaj zmagala na 8 od 13 tekem proti ekipi Union Santa Fe.

Stavne kvote: Športna stavnica Bet-at-home nam za zmago Boce J. v gosteh ponuja kvoto 1.93. Remi je vreden kvote 3.10, zmaga domače ekipe pa kvote 3.60.

2.85 CA Sarmiento – Estudiantes De La Plata
Tip: X

2.21 CA Aldosivi – Club Atletico Patronato
Tip: 1

1.73 Atletico Lanus – Club Atletico Tucuman
Tip: 1

2.90 Newell´s Old Boys – CA Talleres
Tip: X

1.90 Gimnasia Y Esgrima La Plata – Club Atletico Platense
Tip: 1

1.54 Phoenix Suns – Milwaukee Bucks
Tip: 1
Opis tekme: Potem, ko so Sunsi zmagali dve domači tekmi je Milwaukee na domačem parketu le pokazal pravi obraz in zmagal obe domači tekmi. Seriji v finalu lige NBA je tako sedaj izenačena na 2:2, kar seveda da si lahko obetamo morda tudi 7 tekmo, saj sta moštvi zelo izenačeni. Naša napoved pred serijo je bila zmaga Sunsov in še vedno stojimo za to napovedjo. Sicer pa je prvi strelec Sunsov Devin Booker, v seriji dosega na tekmo 27.5 točk, 3.5 skoka in 4 podaje. Pri ekipi Milwaukee pa blesti grk Giannis z 32 točkami, 14 skoki in 5 podajami. Na zadnji tekmi smo se lahko naučili kar nekaj stvari. Khris Middleton je bil v super formi, saj je dosegel kar 40 točk, od tega kar 14 v zadnjih 12 minutah. Devin Booker je po slabši tretji tekmi, na 4 tekmi pokazal iz kakšnega testa je, dosegel je 42 točk, toda to je bilo na tej tekmi premalo za zmago Sunsov. Giannis je na tej tekmi dosegel eno izmed ikoničnih blokad v finalih lige NBA, vse to 1.14 minute pred koncem tekme. Pred nami je torej nova zelo zanimiva tekma, Sunsi pa jo bodo po našem mnenju zmagali in povedli v seriji z 3:2.

Stavne kvote: Stavnica Estave nam za zmago domačega Phoenixa ponuja kvoto 1.54. Medtem ko je zmaga Bucksov v gosteh vredna kvote 2.44.

Stavni pregled – Nedelja

2.22 Velez Sarsfield – Racing Club
Tip: 1
Opis tekme: Moštvi sta v lanski sezoni končali z enakim številom točk. Velez je bil na koncu tretja ekipa lige. Racinh Club pa četrta ekipa. Tudi letos lahko pri obeh klubih pričakujemo boj za vrh prvenstvene razpredelnice. Sicer pa je tudi Velez Sarsfield svojo zadnjo tekmo igral pred nekje dvema mesecema. Moštvo je tako na zadnjih petih tekmah nanizalo tri zmage, remi in poraz. Na drugi strani je ekipa Racing Club zadnjo tekmo odigralo pred nekaj dnevi v pokalu, kjer je v gosteh remiziralo proti ekipi Sao Paulo (1:1). Racing je sicer na svojih zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih dosegel tri zmage, poraz in remi. Sicer pa smo lahko od leta 2002 videli kar 33 medsebojnih tekem. Moštvo pa sta si v tem obdobju razdelili vsako po 12 zmag, videli pa smo še 9 remijev. Tudi danes si lahko obetamo izenačeno tekmo.

Na zadnjih 16 medsebojnih srečanjih ima ekipa Velez S. 7 zmag, 6 remijev, ekipa Racing pa ima na kontu 3 zmage.
Velez S. ima v tem obdobju tudi boljšo gol razliko: 21-19.
Zadnja gostujoča zmaga ekipe Racing proti ekipi Velez S. je bila leta 2016.

Stavne kvote: Spletna stran PokerStars nam za zmago domače ekipe ponuja kvoto 2.22. Remi je visok stavne kvote 2.90, zmaga ekipe Racing Club pa kvote 3.05.

2.35 CA Huracan – Defensa Y Justicia
Tip: 1

2.30 Arsenal de Sarandi – San Lorenzo
Tip: 2

1.52 River Plate – Colon de Santa Fe
Tip: 1

2.01 CA Independiente – Argentinos Juniors
Tip: 1