Tokratni stavni teden začenjamo z bolj podrobnim pregledom košarkarske lige NBA. Točneje bomo preverili derbi lige med ekipama Celippers in Bucks.


Bucks
1.40
Bucks
Clippers
1X2, Redni del tekme
Opis tekme: Pred nami je tekma dveh težko kategornikov, saj bosta pomerila domači Bucksi in pa gostujoči Clippersi. Clippersi imajo tako v dveh dneh drugo zelo zahtevno tekmo. Na zadnje so v gosteh premagali volkove z 89:88, potem ko so v prvem delu tekmo že konkretno zaostajali. Prvi igralec moštva je bil Kawhi Leonard z kar 32 točkami, tudi Norman Powell je dodal 24 točk, medtem ko je Paul George dosegel samo 15 točk ob skromnem metu iz igre. Clippersi so tako 4. ekipa zahoda z 39 zmagami in 20 porazi. Moštvo je na zadnjih 10 tekmah v ne ravno najboljši formi, saj imajo v tem nizu samo 50% izkupiček zmag in pa porazov. Toda ravno zadnja tekma proti Minnesoti, lahko daje dobro energijo za naslednjo zahtevno tekmo proti Bucksom. Bucksi pa so 2. ekipa vzhoda z 40 zmagami in 21 porazi. Moštvo je v seriji 5 zaporednih zmag, kar kaže na dobro formo moštva. V tem obdobju pa so premagali  MIN, PHI, 2x CHA in pa nazadnje CHI. Torej vse te ekipe niso ravno kvalitetne, z izjemo MIN. Bucksi imajo po menjavi trenerja še vedno obilico težav, so pa izboljšali svojo obrambo, vendar pa so sedaj dokaj slabši v napadu. Ključni igralci obeh ekip so Antetokounmpo za Buckse, ki v povprečju dosega 30,8 točke, 11,3 skoka in 6,3 podaje na tekmo. Pri Clippersih pa Harden dosega 17,4 točke, 5,1 skoka in 8,3 podaje na tekmo, medtem ko Kawhi Leonard dosega 20,6 točke na zadnjih desetih tekmah. Domači Bucksi so favoriti za zmago, predvsem zato ker imajo Clippersi drugo zaporedno gostovanje v dveh dneh.
Stavne kvote: Stavnica Pokerstars Slovenija nam za zmago domačih Bucksov ponuja kvoto 1.40. Medtem ko je zmaga ekipe iz LA-ja vredna kvote 2.60.