Danes zjutraj po našem času se je Super Bowl. Kansas City je po velikem preobratu premagal San Francisco z končnim rezultatom 31:20. Za zmagovalce je to šele drugi naslov po letu 1969. Vrhunce tekme pa si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Poleg tega pa bo danes veliko športnega dogajanja tudi v ligi NBA, včeraj so se namreč ravno zaradi Super Bowla igrale samo tri tekme. No danes pa so na delu vsi preostali klubi. Tako da vse stavne nasvete preverite v današnjem stavnem pregledu.

Več kot 2,5
1.80
Koliko golov bo doseženih?
Sampdoria – SSC Napoli

Hamburger SV
1.78
1 X 2
VfL Bochum – Hamburger SV

SG Sonnenhof Großaspach
3.50
1 X 2
SG Sonnenhof Großaspach – Würzburger Kickers

Apollon Smirnis
1.50
1 X 2
Doxa Dramas – Apollon Smirnis

Indiana Pacers
1.55
Stava na zmago (ZDA)
Dallas Mavericks@Indiana Pacers

Washington Wizards
1.45
Stava na zmago (ZDA)
Golden State Warriors@Washington Wizards

Boston Celtics
1.42
Stava na zmago (ZDA)
Boston Celtics@Atlanta Hawks

Miami Heat
1.65
Stava na zmago (ZDA)
Philadelphia 76ers@Miami Heat
Opis: Phila in Miami je mogoče danes največji derbi med vsemi obračuni oz. tekmami. Vsi klubi na vzhodu so zelo izenačeni, tako da je še vse odprto, saj se je šele dobro začela druga polovica sezone. No vročica je trenutno na 4. mestu vzhoda, do sedaj so nanizali 33 zmag in 15 porazov. Enako izkupiček ima tudi tretje uvrščeni Boston. Miami je v dobro formi, saj je na zadnjih 10 tekmah nanizal 6 zmag in 4 poraze. Na zadnji petih tekmah pa je klub zbral 3 zmage in in 2 poraza. Na zadnji tekmi se v gosteh premagali Orlando z 102-89. Omenimo še da je Miami ena boljših domačih ekip v celotni ligi, saj je doma letos nanizala 21 zmag in 3 poraze. Phila pa je trenutno na 6. mestu vzhoda, do sedaj je nanizala 31 zmag in 19 porazov. Če je to za Philo malce pod pričakovanji pa je definitivno pod nivojem igra v gosteh. Doma Phila letos igra odlično, 22-2, kar je je še malce boljše od Miamija. Medtem ko pa je klub v gosteh porazen, rezultat imajo samo 9-17. To je alarmanten podatek. Glede na to, da je klub ze celotno sezono nekje okrog petega in šestega mesta, pomeni, da morda ze v prvem krogu končnice ne bodo imeli prednosti domače terena. Vprašanje pa je če bo ekipa lahko na ta način prišla do finala konference ali celo lige NBA. Phila je sicer na zadnjih desetih tekmah nanizala enak score kot Miami, to je 6-4. Je pa klub izgubil dve zaporedni tekmi. In sicer proti Bostonu in slabi Atlanti. In obe tekmi je klub igral v gosteh. Čeprav se je po poškodbi vrnil Joel Embiid pa je še vedno tezava igranje v gosteh. Ravno zato ima danes Miami na stavnici Bet-at-home kvoto za zmago 1.65, kar seveda pomeni da je vročica favorit za zmago. Obe ekipi sta tudi brez poškodb, vsi glavni akterji bodo tako danes na voljo. Izgovor tako ne bo, zmagala bo boljša ekipa, kar pa je v pravem pomenu besede “ekipa” Miami. Če povemo da je prvi vročici prvi strelec ekipe Jimmy Butler to ni presenečenje. Je pa da na tekmo dosega “samo” dobrih 20 točk. To pomeni, da je pri vročici še vedno veliko igralcev, ki na tekmo presezejo 14 ali 15 točk. Seveda je med njimi tudi Goran Dragič, ki bo tudi danes glavni adut s klopi.

Memphis Grizzlies
1.38
Stava na zmago (ZDA)
Detroit Pistons@Memphis Grizzlies

Los Angeles Clippers
1.20
Stava na zmago (ZDA)
San Antonio Spurs@Los Angeles Clippers