Danes je dan D za Slovensko nogometno reprezentanco, več o tekmi Slovenija : Kazahstan pa v spodnjem delu objave. Vse športne stave tega dneva pa kot vedno lahko najdete na vaši top stavnici.

England
1.18
Makedonija
England
1X2, Redni del tekme

Italija
1.81
Ukrajina
Italija
1X2, Redni del tekme

Češka
1.25
Češka
Moldavija
1X2, Redni del tekme

Albanija
1.25
Albanija
Ferski otoki
1X2, Redni del tekme

Več kot 3.5
1.85
San Marino
Finska
Več/manj 3.5, Redni del tekme

Severna Irska
6.00
Severna Irska
Danska
1X2, Redni del tekme

Slovenija
1.47
Slovenija
Kazahstan
1X2, Redni del tekme
Opis tekme: Danes zvečer ob 20:45 uri bo za slovensko nogometno reprezentanco odločilen trenutek v boju za preboj na Evropsko prvenstvo v Nemčiji. Matjaž Kek je prepričan, da so njegovi varovanci dovolj kakovostni in pametni, da bodo uspešno izpeljali tekmo v razprodanih Stožicah. Kek je od jeseni naprej našel udarno enajsterico in z njo nanizal štiri zmage, ter se zavihtel na vrh skupine. Na Danskem je imel priložnost, da bi z zgodovinsko zmago prejel vozovnico za Euro 2024, vendar so bili Danci premočni. Matjaž Kek je zavestno hranil Andraža Šporarja in Petra Stojanovića, saj bi jima v primeru novega rumenega kartona grozila prepoved nastopa na dvoboju s Kazahstanom. Zdaj je dvoboj tik pred vrati, napetost narašča in Slovenija bi lahko 20. novembra 2023 uresničila sanje, za uspeh pa ji zadošča že točka. Kazahstan je nepredvidljiva reprezentanca, ki je prvič v zgodovini v kvalifikacijah osvojila toliko točk, tako vztraja v boju za nastop na Euru vse do zadnjega kroga. Selektor Kek bo o vseh odločitvah glede srečanja tehtno premislil in bo uporabil svoja najmočnejša orožja – tudi s Šporarjem in Stojanovićem. Vse to z ogromnim zaupanjem v varovance, ki so slovenskemu nogometu letos podarili že toliko prijetnih trenutkov. Tudi Kazahstan letos kaže presenetljivo dobre predstave, v skupini H trenutno zasedajo 3. mesto z 18 točkami in gol razliko 15:10. Slovenija pa je druga reprezentanca skupine z točko več in gol razliko 15:10. Prva medsebojna tekma Slovenije in Kazahstana se je končala z gostujočo zmago Slovenije z 1:2. Kazahstan je sicer na tekmi povedel v 23 minuti. Slovenija pa je izenačila v drugem polčasu, točneje v 47 minuti. Gol je dosegel Brekalo. No zmagoviti gol pa je za Slovenijo v 78 minuti dosegel Vipotnik. Pogled na statistiko nam razkrije, da je Slovenije na gostovanju imela posest žoge 57%, prav tako pa so bili Slovenci boljši v strelih na okvir vrat. Slovenija je namreč na gol Kazahstan sprožila kar 6krat, Kazahstan pa na gol Oblaka samo 2krat. Slovenija je torej tekmo zasluženo dobila po preobratu. Danes upamo, da za zmago ali vsaj remi ne bo potreben preobrat in da se bo Slovenija seveda uvrstila na naslednje Evropsko prvenstvo, ki bo potekalo naslednje leto v Nemčiji. Pa srečno!
Stavne kvote: Stavnica Bet365 nam za zmago Slovenija v Stožicah ponuja kvoto 1.47. Remi je vreden kvote 4.25, zmaga gostov pa kvote 7.00 (kvote so povzete glede na čas objave, za točne kvote obišči spletno stran bet365).