Danes se bomo posvetili predvsem nogometnemu dogajanju v južno ameriškemu nogometu, to je prvi argentinski ligi in pa prvi brazilski ligi.

2.07 1. Divisjon Aasane Fotball – Ranheim
Tip: 2

1.70 1. Divisjon Kongsvinger IL Fotball – Grorud IL
Tip: 1

2.00 Div 1 Norra Hammarby Talang Ff – Täby FK
Tip: 1

2.10 Primera Division, Torneo Inicial CD Godoy Cruz – Defensa y Justicia
Tip: 1

1.72 Primera Division, Torneo Inicial Velez Sarsfield – Club Atletico Rosario Central
Tip: 1

2.50 Primera Division, Torneo Inicial Gimnasia y Esgrima La Plata – Racing Club Avellaneda
Tip: 2

2.55 Primera Division, Torneo Inicial Newell´s Old Boys – Argentinos Juniors
Tip: 1

2.38 Brasilero Serie A Sao Paulo FC SP – SE Palmeiras SP
Tip: 2
Opis tekme: V prvi brazilski nogometni ligi nas čaka tekma 13 kroga, kar seveda pomeni da bomo lahko že konkretno videli razmerje moči. Tekma se bo sicer igrala ob jutranji uri po našem času. Palmeiras je trenutno prva ekipa lige z 25 točkami in gol razliko 23:7. To pomeni, da imajo najboljši napad in najboljšo obrambo lige in so zasluženo na prvem mestu. Sao Paulo pa za sabo nima ravno najboljšega uvoda v sezono, saj se moštvo trenutno nahaja na 9. mestu. Moštvo je zbralo 18 točk in pa gol razliko 17:13. Napad je letos zadovoljiv, veliko manj zanesljiva pa je do tega kroga bila obramba, ki bo danes morala biti na nivoju, vsaj če v moštvu želijo imeti možnosti za zmago. Sao Paulo je sicer izgubil zadnjo ligaško tekmo v gosteh z 1:0. Pred tem pa so zbrali še tri remije in pa zmago. Torej nič kaj dobra forma Sao Paula pred današnjim zahtevnim obračunom z vodilno ekipo lige. Palmeiras pa je seveda v zelo dobri formi, saj so na zadnjih petih tekmah zbrali štiri zmage in pa remi. Na zadnji ligaški tekmo so doma premagali Atletico GO z 4:2. Sicer pa sta se Sao Paulo in pa Palmeiras od leta 2004 pomerila na kar 64 medsebojnih tekmah. Moštvi sta zelo izenačeni, Sao Paulo je do sedaj zbral 23 zmag, Palmeiras pa je do sedaj zmagal 22krat. Videli pa smo še 19 neodločenih tekem. Na zadnji medsebojni tekmi je Palmeiras doma premagal Sao Paulo z kar 4:0. Sao Paulo pa je na zadnji domači tekmi premagal Palmeiras z 3:1. Obeta se torej zelo zanimiva tekma, nekaj več prednosti pa boo pripisali vodilni ekipi lige, to je moštvo Palmeiras.

Rezultati Sao Paulo na domačem igrišču to sezono so sledeči: 4-1-0.
Rezultati moštva Palmeiras v gosteh to sezono: 3-2-0.
Jonathan Calleri je najboljši strelec ekipe Sao Paulo, letos je dosegel je 9 golov. Rony pa je zadel 6. krat za ekipo Palmeiras.

Stavne kvote: Športna stavnica Bet365 nam za zmago domače ekipe Sao Paulo ponuja kvoto 3.10. Remi je vreden kvote 3.20, zmaga gostov pa je visoka kvote 2.40.