Danes je dan D za Slovensko nogometno reprezentanco, saj igra v gosteh proti Danski. Zmaga bi že pomenila velik korak naprej na Euro. V primeru remija ali poraza na Danskem, pa naše še vedno čaka domači popravni izpit proti reprezentanci Kazahstana, katerega ne smemo izgubiti. Športne stave boste lahko igrali tudi na druge zanimive tekem, več pa v spodnjem delu objave.

Več kot 4.5
2.05
England
Malta
Več/manj 4.5, Redni del tekme

Italija
1.16
Italija
Makedonija
1X2, Redni del tekme

Albanija
1.81
Moldavija
Albanija
1X2, Redni del tekme

Manj kot 2.5
1.66
Poljska
Češka
Več/manj 2.5, Redni del tekme

Manj kot 3.5
1.85
Kazahstan
San Marino
Več/manj 3.5, Redni del tekme

Neodločeno
3.30
Finska
Severna Irska
1X2, Redni del tekme

Manj kot 2.5
1.71
Danska
Slovenija
Več/manj 2.5, Redni del tekme
Opis tekme: V 9 krogu kvalifikacij skupine H se bo torej Slovenija ob 20:45 uri pomerila proti Danski. Pred izbranci Matjaža Keka je zgodovinska priložnost. Slovenija ima prvič, odkar se je pred tremi desetletji pridružila evropski nogometni družini, resnično možnost, da si zagotovi nastop na velikem tekmovanju že po skupinskem delu! Še več, lahko ji uspe celo že krog pred koncem. Če bi v petek v gosteh zadala boleč udarec prvemu favoritu skupine, ki so mu v zadnjih dneh pokvarile razpoloženje številne poškodbe zvezdniških imen, bi si Slovenija že zagotovila vstopnico za Euro 2024. To bi bil tudi prvič, da bi Slovenija končala kvalifikacijski ciklus na prvem mestu. Če med privrženci ne manjka evforije, o tem pričajo tudi že davno pošle vstopnice za sklepno dejanje kvalifikacij, domačo tekmo s Kazahstanom (20. novembra bodo Stožice polne do zadnjega kotička, prihaja tudi 400 navijačev iz Kazahstana), pa v taboru reprezentance, kjer so se nogometaši prvič srečali po slabem mesecu in uspešnem gostovanju v Belfastu (1:0), ni čutiti napetosti. V slovenskem taboru imajo več sreče z zdravjem najboljših igralcev kot na Danskem, kjer so morali s seznama prečrtati kapetana Simona Kjaera, najboljšega strelca Rasmusa Hojlunda in izkušenega dirigenta zvezne vrste Christiana Eriksena. Če se Kekovi četi na Danskem ne bi izšlo po željah, bi imela prihodnji ponedeljek v razprodanih Stožicah proti Kazahstanu še eno zaključno žogico. Za uresničitev sanj bi potrebovala le točko. Je pa seveda na eno točko težko igrati, zato bo Slovenija že danes proti Danski šla po zmago. Slovenija dejansko nima kaj za izgubiti, lahko le veliko pridobi. Slovenija je sicer v skupini H na prvem mestu z 19 točkami in gol razliko 17:6. Druga je Danska, ki ima prav tako 19 točk in gol razliko 17:7. Tretji je Kazahstan z 15 točkami, ki pa bo danes igral proti San Marinu, kjer se pričakuje da bo dosegel zmago in na svoj konto vpisal nove tri točke. Napredovanje na EP bomo tako iskali med omenjenimi tremi reprezentancami, verjamemo da bo med njimi tudi Slovenija. Na prvi medsebojni tekmi je sicer Slovenija doma remizirala z Dansko, bilo je 1:1. V 25 minuti je Šporar dosegel gol, toda v 42 minuti je Hojlund izenačil na 1:1, kar je bil potem tudi končni rezultat. Danska je sicer na tekmi mela 61% posest žoge, v strelih na okvir vrat pa smo bili poravnani na 2:2.
Stavne kvote: Športna stavnica Vierklee Wetten nam za zmago domače Danske ponuja kvoto 1.57. Remi je vreden kvote 3.80, zmaga Slovenije v gosteh pa res visoke kvote 6.50.