Pred nami so prvi dve tekmi 1/4 finala evropskega nogometnega prvenstva. Danes se bosta tako pomerila Španija in Nemčija, kar je na nek način finale pred finalom. Na drugi tekmi pa se bosta udarila Portugalska in pa Francija. Vse tekme seveda lahko stavite na vaši top športni stavnici.

Manj kot 2.5
1.80
Spain
Nemčija
Več/manj 2.5, Redni del tekme

Manj kot 2.5
1.55
Portugalska
Francija
Več/manj 2.5, Redni del tekme
Opis tekme: Pred nami je super zanimiva tekma, ki se bo pričela ob 21:00 uri. V zadnjem obračunu med Portugalsko in Francijo na prejšnjem evropskem prvenstvu se je tekma končala z neodločenim izidom 2-2, pri čemer so bili trije goli doseženi iz enajstmetrovk. Cristiano Ronaldo je takrat za Portugalce dosegel oba zadetka z bele točke, vendar je v ponedeljek proti Sloveniji njegov strel v podaljšku obranil neverjetni Jan Oblak, a se je na našo žalost odkupil z zadetkom v streljanju enajstmetrovk, kar je seveda pomagalo ekipi napredovati v četrtfinale. Portugalci so s tem postavili rekord, saj so se sedmič zapored uvrstili v četrtfinale evropskega prvenstva, pri čemer je Diogo Costa postal prvi vratar, ki je ubranil tri enajstmetrovke na evropskem prvenstvu. Kljub temu bo Portugalska previdna pred francoskim izzivom, saj so izgubili 11 od zadnjih 14 medsebojnih tekem (1 zmaga, 2 remija). So pa Portugalci na splošno v dobri formi, saj so izgubili le tri od zadnjih 19 tekem (16 zmag), eden od teh teh porazov prišel proti Gruziji (2-0), ko so evidentno načrtno izgubili. Francija se je uvrstila v svoje tretje četrtfinale na zadnjih štirih evropskih prvenstvih z zmago 1-0 nad Belgijo v ponedeljek, vendar njihove predstave na Euro 2024 niso prepričljive. Modri so na tem prvenstvu dosegli le tri gole, vendar nobenega iz igre. Na drugi strani pa so bolj uspešni v obrambi, saj so na zadnjih šestih tekmah ohranili kar petkrat svojo mrežo nedotaknjeno. Pet od zadnjih sedmih tekem Francije na evropskih prvenstvih je bilo izenačenih po 90 minutah (2 zmagi, 5 remijev). Le tri od zadnjih desetih tekem Portugalske na evropskih prvenstvih so se končale z zadetki obeh ekip. Obeta se nam torej super zanimivo 1/4 finale, kjer je res težko napovedati zmagovalca. Prav tako težko pričakujemo golijado, morda bomo dočakali tudi podaljške in potencialno enajstmetrovke.
Stavne kvote: Športna stavnica 20Bet nam za zmago Portugalske po rednemu delu ponuja kvoto 3.40. Remi je vreden kvote 2.95, medtem ko je zmaga Francije po rednemu delu vredna kvote 2.40. Za manj kot 2.5 gola pa dobimo kvoto 1.55.

Več kot 2.5
2.35
Venezuela
Canada
Več/manj 2.5, Redni del tekme