Danes se bomo posvetili zgolj UEFA ligi narodov, kjer našo izbrano vrsto čaka zahtevno gostovanje proti reprezentanci Norveške.

1.37 UEFA liga narodov Portugalska – Češka
Tip: 1

1.92 UEFA liga narodov Švica – Španija
Tip: 2

3.15 UEFA liga narodov Švedska – Srbija
Tip: X

1.20 UEFA liga narodov Gibraltar – Bolgarija
Tip: 2

1.43 UEFA liga narodov Norveška – Slovenija
Tip: 1
Opis tekme: Tekma se bo igrala ob 20:45 uri, Norveška pa bo na domačem igrišču proti Sloveniji v vlogi velikega favorita. V skupini 4 je situacija sledeča, prvo mesto zaseda ravno Norveška, ki ima po dveh odigranih tekmah 6 točki in gol razliko 3:1. Slovenija pa je žal še brez točke in gol razliko 1:6. Forma Slovenija je tako več kot slaba, glavna težava reprezentance pa je realizacija oz. doseganje golov. Na prvi tekmi letošnje lige narodov je Slovenija doma proti Švedski prikazala zelo dobro igro. Slovenija je bila boljši nasprotnik, toda na koncu niso uspeli doseči gola, Švedska pa je to tekmo na koncu zmagala z 0:2. Slovenija pa je potem gostovala v Srbiji, kjer je dolgo držala remi 1:1. Srbija pa je nato povedla v 56 minuti, preostala dva gola pa je dosegla v 85 in 92 minuti, potem ko je v naši izbrani vrsti bil dobesedno razpad sistema. Slovenija je na tej tekmi samo dvakrat streljala na okvir nasprotne ekipe, Srbija kar 7krat. Srbi so na tej tekmi imeli tudi boljšo posest žoge 59% – 41 %. Slovenija je na zadnjih štirih tekmah zbrala dva remija in pa dva poraza, kar kaže o res slabi formi naše izbrane vrste. Zdi se da jih čaka proti zgodovinsko neugodni Norveški misija nemogoče. Norveška je namreč v izjemni seriji štirih zaporednih zmag. V primeru današnje zmage bi Norveška dosegla pet zaporednih zmag, kar bi bilo prvič po letu 2018. V letošnji izvedbi lige narodov pa so v gosteh premagali Srbijo z 0:1 in pa Švedsko z 1:2. Norveška je do sedaj z Slovenijo odigrala 9 tekem, zmagala pa je kar 8 tekem. Slovenija je tako Norveško premagala samo 1krat, to je bilo leta 2013 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo (3:0). Glavna nevarnost za Slovenijo bo super napadalec Haaland, ki je dosegel zadetek za reprezentanco na vseh svojih zadnjih sedmih tekmah. Pri nas pa lahko upamo na dobro tekmo Jana Oblaka in pa vezista Mihe Zajca, ki je za svoj klub Fenerbahce na zadnjih 12 tekmah dosegel 5 golov in pa 2 podaje.

Slovenija nima zmage na zadnjih 4. tekmah.
Norveška doma ne pozna poraza proti Sloveniji na njunih zadnjih 4. srečanjih.
Norveška ni izgubil na zadnjih 8. domačih tekmah.

Stavne kvote: 22Bet Slovenija nam za zmago Slovenije ponuja kvoto 9.00. Remi je vreden kvote 4.10, zmaga Norveške pa je vredna kvote 1.40.

3.15 UEFA liga narodov Kosovo – Severna Irska
Tip: X

3.00 UEFA liga narodov Malta – Estonija
Tip: X

1.24 UEFA liga narodov Grčija – Ciper
Tip: 1

2.24 UEFA liga narodov Severna Makedonija – Gruzija
Tip: 1