Danes se bomo posvetili predvsem FIBA kvalifikacijam za SP, kjer bo Slovenija doma gostila Hrvaško. Tekma se bo igrala pred razprodano dvorano. Tekma pa bo imela tudi dodatni naboj, saj se bo pred domačimi gledalci poslovil dolgoletni kapetan in ljubljenec občinstva Goran Dragic. Poleg košarke pa se igra tudi tenis in pa kar nekaj nogometa, tudi v Severni Ameriki.

2.19 Major League Soccer Charlotte FC – Austin FC
Tip: 1

1.71 Major League Soccer New York Red Bulls – Atlanta United FC
Tip: 1

1.02 Wimbledon, London, Velika Britanija Berankis, Ricardas – Nadal, Rafael
Tip: 2

1.60 Wimbledon, London, Velika Britanija Shapovalov, Denis – Nakashima, Brandon
Tip: 1

1.39 Wimbledon, London, Velika Britanija Garin, Cristian – Grenier, Hugo
Tip: 1

1.66 Wimbledon, London, Velika Britanija McDonald, Mackenzie – Gasquet, Richard
Tip: 1

1.10 Wimbledon, London, Velika Britanija Galan Riveros, Daniel Elahi – Bautista-Agut, Roberto
Tip: 2

1.15 FIBA kvalifikacije za SP, Evropa Slovenija – Hrvaška
Tip: 1
Opis tekme: Kot smo že v uvodu omenili, se bo na današnji tekmi v Stožicah od domačega občinstva poslovil Goran Dragič. Gre seveda za čustveno slovo enega izmed najboljših Slovenskih košarkarjev vseh časov. Tekma bo še kako posebna tudi iz razloga, da bosta skupaj po petih letih ponovno zaigrala Dončič in Dragič. To je prvič po letu 2017, ko je Slovenija pokorila košarkarsko Evropo in osvojila Eurobasket. Ne bo pa tekma posebna samo zaradi slovesa Dragiča, pomembna bo tudi iz tekmovalnega vidika. Slovenija namreč na koncu želi osvojiti prvo mesto, za kar pa potrebuje zmage na naslednjih tekmah. V skupini C so bili od sedaj odigrani štiri tekme. Prva ekipa skupine je Finska z 7 točkami, sledi Slovenija z 6 točkami. Nato je tretja Švedska z prav tako 6 točkami le z nekaj slabšo koš razliko. Zadnja pa je Hrvaška, ki je do sedaj zbrala samo pet točk. Hrvaška je v skupini tako nanizala tri poraze in nato le zmago proti Švedski, vendar šele po podaljških. Na koncu je bilo 98:105 za Hrvate. Slovenska izbrana vrsta pa je dosegla zmagi proti Hrvaški in pa Švedski. Nato pa izgubila proti Finski in to kar dvakrat. Sicer pa je Slovenija zadnjo tekmo igrala v Trstu proti Italija. Šlo je za prijateljsko tekmo, ki pa jo je Slovenija dobila z 71:90. Dončič je po tekmi izjavil da so igrali slabo in da imajo še veliko rezerve. Hrvaška in Slovenija sta se sicer nazadnje srečali v prvem krogu omenjene skupine za SP. Slovenci smo zmagali na gostovanju za samo dve točki. Danes pa lahko odkrito pričakujemo bolj prepričljivo zmago naše izbrane vrste. Na zadnjih treh medsebojnih tekmah proti Hrvaški je Slovenija dosegla tri zmage: 80:94, 97:88 in pa 74:76.

Stavne kvote: 22Bet Slovenija nam za zmago Slovenija v Stožicah ponuja kvoto 1.15, kar je tudi naš stavni namig. Še več, mnenja smo da lahko Slovenija tekmo dobi tudi za več kot 10-15 točk.