Osrednja tema tega vikenda je definitivno svetovno prvenstvo v nogometu, kateremu se bomo tudi mi obsežno posvetili. Do konca mundiala je ostalo samo še 16 najboljših reprezentanc in tako so sedaj na vrsti tekme na izpadanje, tako da ni več možnosti za popravne izpite. V soboto nas čaka super debi med Francijo in Argentino, tekma se začne ob 16:00 uri, večerna tekma pa je med Uragvajom in Portugalsko. V nedeljo se bodo gostitelji prvenstva pomerili z favorizirano Španijo, naši južni sosedi pa z reprezentanco Danske. Več o samih napovedih tekem pa preverite v spodnjem opisu tekem, pa srečno vsem in čim več zadetih stav.

 

Francija ali X
1.30
Dvojna priložnost
Francija – Argentina
Opis: 
Torej pred nami je spopad dveh velikih reprezentanc, ki pa v skupinskem delu prvenstva nista pokazali veliko. Francozi so sicer v skupini osvojili prvo mesto, toda igra ni prepričala in zanimivo bo videti ali bodo danes galski petelini prikazali boljši nogomet, kar pa bo seveda potrebno če bodo želeli premagati Argentino. Gavči so sicer v skupini imeli velike težave, saj so se v izločilne boje uvrstili šele tri minute pred koncem zadnje tekme, ko jih je odrešil branilec Marcos Roja, ki sicer igra pri rdečih vragih a sploh ni standarden igralec prve enajsterice. Na tej tekmi je Messi dosegel prvi gol na turnirju in lahko rečemo da to ni isti Messi kot je v Barci, zato bo zanimivo videti kako bo Messi igrla danes. V reprezentanci francije se veliko pričakuje od Antoine Griezmanna, ki je bil na zadnjem evropskem prvenstvu najboljši igralec, svoje top predstave pa je pokazal šele v zaključnem delu turnirja, do sedaj pa je zabil en zadetek.

Začetna postava:
Francija (4-2-3-1): Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez; Kante, N’Zonzi; Matuidi, Griezmann, Mbappe; Giroud.

Argentina (4-3-3): Armani; Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Mascherano, Banega, Perez; Messi, Higuain, Di Maria.

Manj kot 2,5
1.40
Koliko golov bo doseženih?
Urugvaj – Portugalska
Opis: 
Manj kot 2.5 gola na tekmi je sicer podpovprečna kvota, toda v tem obračunu dveh zelo obrambno naravnanih ekip še kako mogoča. V kolikor bo Uragvaj ali Portugalska povedla, lahko pričakujemo srdito branjene gola prednosti. Stavnica Bet-at-home, nam sicer za zmago Uragvaja ponudi kvoto 3.00, remi je kvota 2.90, zmaga Portugalcev pa nam ponudi kvoto 2.85. Torej glede na stavnice so rahli favoriti Portugalci, ki se bodo tudi danes držali preverjenega recepta in previdene igre, ob tem pa bodo večino upov položili na Ronalda, ki je do sedaj dosegel že štiri zadetke. Uragvaj ima zelo dober napad z Suarezom in Cavanijem, kar bo velika preizkušnja za obrambo Portugalske. Portugalci so na zadnjem Evru dobili sanjski razplet, težko bodo kaj takšnega ponovili tudi na SP, tako da so po našem mnenju rahli favoriti za napredovanje Uragvajci.

Španija
1.60
1 X 2
Španija – Rusija
Opis:
Mnogi so bili v skupinskem delu presenečeni nad super igrao Rusije, že na prvih dveh tekmah so namreč dosegli kar 8 zadetkov in sicer proti Arabcem in Egiptu, toda na zadnji tekmi proti Uragvaju so se pokazale vse slabosti domače izbrane vrste, ki je to tekmo izgubila kar 3-0. Španija je še ena izmed reprezentanc, ki v skupinskem delu turnirja ni pokazal super igre, a se vseeno uvrstila v izločilne boje. Španci se do sedaj lahko zahvalijo predvsem inidividualni kvaliteti posameznikov in pa ob enem upajo da bodo sedaj pokazali še boljše igre. Reprezentacni sta se nazadnji srečali na prijateljski tekmi in remizirali, tekma je bila Novembra. Rusija bodo sicer igrali pred domačimi gledalci, kar pa bi lahko bil dvorezen meč, saj bi se lahko pod ogromnim pritiskom tudi zlomili, kar bi Španija znala izkoristiti. Kvota za zmago Španije po rednem delu je 1.60, kar se splača izkoristiti.

Danska
1.91
Handicap 0:1
Hrvaška – Danska
Opis: 
Hrvati igrajo zelo dober in učinkovit nogomet, podobno je bilo že na zadnjem EP, potem pa so jih prizemljili kasnejši prvaki Portugalci. Samo vprašamo se ali so se naši sosedi kaj naučili, saj bi lahko zopet podlegli preveliki evforiji. Danska ima sicer čvrsto ekipo, favorit za napredovanje pa so Hrvati, vseeno pričakujemo izenačeno tekmo, morda tudi podaljške.