Danes je pred Slovenijo zgodovinski dan, saj bodo naši košarkaši igrali prvo finale na EP v košarki. Po vseh zapravljenih priložnostih bo danes Slovenija prvič osvojila medaljo, govorimo seveda o košarki. Naši bojevniki so na letošnjem EP še edina neporažena ekipa in samo upamo lahko, da takšen status tudi ostane, namreč to bi pomenilo da smo osvojili zlato medaljo.

EP v Turčji je za našo izbrano vrsto že 13. zaporedno in očitno je številka trinajst več kot srečna, kajti prišli smo vse do finala. Slovenija je do sedaj imela za najboljši dosežek na EP 4. in sicer je bilo to leta 2009.

Kaj povedati o Srbiji, so podobna reprezentanca kot Španija, definitivno so najmočnejši pod obroči, kjer kraljuje dobesedno veliki (2,22 m) Boban Marjanović, medtem ko pa je prvi strelec in zvezda ekipe prav gotovo Bogdan Bogdanović. Srbi so tudi zeo močni v obambi in definitivno bodo na tem področju trši oreh kot so bili Latvijci ali Španci.

Na drugi strani Slovenijo krasi ekipna košarka, ob enem pa ima Slovenija tudi kvaliteto, predvsem v Goranu Dragicu in Luki Doncicu. Slovenija ima odlično obrambo, prav tako pa tudi zeo učinkovit napad. V polfinalu in 1/4 finalu je Slovenija v povprečju dosegala skorajda 100 točk, kar je veliko več od Srbije. Naša napoved je zmaga Slovenije, kvota za zmago je na stavnici Bet-at-home 1.78, priporočamo pa da stavite srednje vložke. #Slovenija #košarka #medalja #zlato

 

1.67
Gorica ali X
Dvojna priložnost
Gorica – Maribor

1.26
Več kot 1,5
Koliko golov bo doseženih?
Girona – FC Sevilla

1.67
Real Madrid
1 X 2
Real Sociedad – Real Madrid

1.28
Več kot 1,5
Koliko golov bo doseženih?
UD Las Palmas – Athletic Club

1.48
Juventus
1 X 2
Sassuolo – Juventus

1.36
AC Milan
1 X 2
AC Milan – Udinese

1.11
SSC Napoli
1 X 2
SSC Napoli – Benevento

1.87
Chelsea FC
1 X 2
Chelsea FC – Arsenal FC

1.34
Manchester United
1 X 2
Manchester United – Everton

1.45
Bayer Leverkusen
1 X 2
Bayer Leverkusen – SC Freiburg

1.30
Borussia Dortmund
1 X 2
Borussia Dortmund – 1. FC Köln

1.15
Paris Saint-Germain
1 X 2
Paris Saint-Germain – Olympique Lyon

1.78
Slovenija
Stava na zmago
Slovenija – Srbija