Letošnja sezona je zares polna presežkov, ne le na zahodni konferenci, kajti na vzhodu imajo kanadčanski dinozavri gigantsko priložnost vsaj za najboljši rezultat v zgodovini kluba. Še nikoli se niso uvrstili niti v konferenčni finale vse pa kaže tudi na morebitni finale finala. Bojevnikom manjka le še ena zmaga v zlatem zalivu, tudi ostroge imajo poželjivo razmerje na svojem terenu. Po eni strani sezona postaja dolgočasna, nismo še prišli v tiste zadnje tedne ko ekipe željne naslova začnejo stopnjevati s trošenjem energije in vsi že prav nestrpno čakamo mesarsko klanje, ki se obeta v končnici zahoda. Ko sem pred tedni napovedoval konkurenco tudi na vzhodu, je te čedalje manj. Sem pa vsaj zadel padec bikov in vzpon bostona, čeprav so ob roku menjav ostali praznih rok. Po drugi strani se le zavedajmo tega, prava košarka se počasi začenja in že pojutrišnjem nas čakajo precej zanimive tekme.

Že s prvo poslastico bomo postreženi prav mi, Slovenci. Udarila se bosta Vročica in Sonce iz Phoenixa, torej stari klub in sedanji klub ponosa slovenske košarke. Pričakujem zmago Miami Heat-ov in obenem od njih pričakujem tudi dvig forme proti koncu sezone. Sledila bo tekma San Antonio Spurs – ov in New Orleans Pelicans – ov, kjer debate za napoved zmage enostavno ni. Kralji iz Sacramenta bodo gostovali pri žrebcih iz Dallasa osebno pričakujem zmago gostiteljev. No na koncu pa spet tista prava poslastica. Oklahoma City Thunder proti Golden State Warriors. Bojevniki se bodo bojevali za laskavo izenačenje rekorda Jordanovih bikov iz devetdesetih, ravno prejšnji teden so ob relativno slabi predstavi vseeno ugnali prav Durant-Westbrook – ovo ekipo. Bitka dveh najboljših strelcev trenutne ere in toliko nasprotujočih motivov. Upam na pravo bitko do zadnjih minut, le – ta pa bo mogoča samo v primeru da bodo vsi bojevniki vstali z levo nogo vključno z njihovim, kar premalo omenjanim, trenerjem Stevom Kerr – om. Bodimo modri in napovejmo zmago rumenih.

MIAMI HEAT – Phoenix Suns
SAN ANTONIO SPURS – New Orleans Pelicans
DALLAS MAVERICKS – Sacramento Kings
GOLDEN STATE WARRIORS – Oklahoma City Thunder

M.S.

2 KOMENTARJI

  1. letos je sacramento hja, očitno preveč nezanesljiv za končnico, dallas jih lahko kamot premaga, bo pa težka tekma. “štef” pa bo mislim da back proti OKC, kljub temu bo težka tekma, lahko zmagajo tudi Thunderji….