Začetek sezone je postregel z nekaj neverjetnimi predstavami, predvsem nas je vse presenetila odlična igra ekipe strel iz Oklahoma Citya, lahko smo tudi zelo zadovolji s predstavami našega Gorana Dragiča, ki v vročici počasi prevzema stvari v svoje roke. Osebno sem razočaran samo nad porazi žrebcev iz Dallasa in čarovnikom iz Washingtona. Končno se končuje tudi nadvalda zahodne konference, sej se letos na vzhodu prebuja kar nekaj kakovostnih ekip z veliko mladega talenta.

Za manjšo popestritev članka bi se dotaknil nagrade za najkoristnejšega igralca letošnje sezone. Moj prvi kandidat je Russell Westbrook, že z uvodnimi transcedentnimi predstavami me je povsem navdušil. Verjetno je poln motivacije in si želi predvsem pokazati da ni samo Durant tisti, ki je skrbel za uspehe kluba iz Oklahome v zadnjih letih. Tudi volilci bodo tu imeli dodaten izgovor pri glasovanju zanj. Kot drugega moram omeniti LeBrona Jamesa, roko na srce je človek že dobrih pet let daleč najboljši igralec v ligi, vendar zaradi že štirih nagrad na polici in toliko mladega talenta v ligi bo verjetno tudi letos le malokdo glasoval zanj. Kot tretjega kandidata pa napovedujem Kawhia Leonarda iz San Antonia, mislim da bo prav on v naslednjih letih prevzel titulo najboljšega posameznika v ligi, ko bo oče čas končno premagal LeBrona. Omenili bi lahko še Kevina Duranta, Stepha Currya, Paula Georga in Kyria Irvinga pa še cel kup izjemnih posameznikov, ki pa igrajo pri slabših klubih in zaradi slabega razmerja zmag in porazov ne bodo prišli v ožji izbor(v zadnjih 15ih letih je to nagrado vedno dobil igralec, katerega klub je imel najboljši ali pa drugi najboljši rezultat po rednem delu).

Sedaj pa malo umirimo strasti in poglejmo kakšne tekme nas čakajo ta vikend. Omenil bom samo nekaj potencialno spektakularnih srečanj, napovedal pa vse tekme za soboto in nedeljo. V soboto se bomo lahko nadejali treh spektaklov, začenši z dvobojem Chigaco bikov in tempom iz Indiane. Nedvomno gre tu za obračun nabljižjih zasledovalcev konjenikov v vzhodni konferenci. Predvsem zaradi domačega terena in nadarjenega mladega centra Indiane, napovedujem njihovo zmago. Nato sledi gostovanje Houstona v Atlanti, kjer se bosta srečala bivša soigralca. Napovedujem da silovit napad raket ne bo dovolj za čvrsto obrambo orlov. Za piko na i se bosta v soboto udarila še dve izjemni ekipi iz zahodne konference. San Antoniove ostroge namreč gostije sponke iz Los Angelesa, napovedujem zmago domačih, uživali pa bomo lahko v dvoboju premiernih krilnih centrov, Blakea Griffina in Lamarcusa Aldriga. V nedeljo bo na sporedu sicer manj tekem a vseeno bo zanimivo. Predvsem bi izpostavil gostovanje Portlanda pri Memphisu, gre za ekipi ki bi morda lahko presentila tudi v končnici in obeta se oster boj. Zaradi premoči na branilskih položajih napovedujem zmago gostov, torej Portlanda.

Sobota 5. november:
OKLAHOMA CITY THUNDER – Minnesota Timberwolves
CLEVELAND CAVALIERS – Philadelphia 76ers
WASHINGTON WIZARDS – Orlando Magic
DETROIT PISTONS – Denver Nuggets
INDIANA PACERS – Chicago Bulls
ATLANTA HAWKS – Houston Rockets
SACRAMENTO KINGS – Milwaukee Bucks
SAN ANTONIO SPURS – Los Angeles Clippers

Nedelja 6. november:
NEW YORK KNICKS – Utah Jazz
PORTLAND TRAIL BLAZERS – Memphis Grizzlies
TORONTO RAPTORS – Sacramento Kings
DALLAS MAVERICKS – Milwaukee Bucks
BOSTON CELTICS – Denver Nuggets
LOS ANGELES LAKERS – Phoenix Suns

https://www.youtube.com/watch?v=NI4Nlw8OcWQ

M.S.