Dame in gospodje pred nami je nova sezone elitne nogometne Lige prvakov. Športne stavnice vam tako kot vedno ponujajo nekatere super derbije, danes lahko izpostavimo tekmo med ekipama Barcelone in Bayerna.

1.35 Young Boys Bern – Manchester United
Tip: 2
Opis tekme: V skupini F se bosta ob 18:45 uri pomerila ekipi Young Boys iz Berna in pa rdeči vragi. V tej skupini igrata še Villarreal in pa Atalanta. Young Boys so že 1krat igrali v polfinalu evropskega pokala, to je bilo leta 1958. Toda moštvo bo letos šele drugič v svoji zgodovini igralo skupinski del Lige prvakov. Na drugi strani je United trikratni zmagovalec tega tekmovanja. United je sicer v lanski sezoni igral finale Lige Evropa in izgubil po enajstmetrovkah proti Villarrealu, ki igra v tej skupini. Nova okrepitev Uniteda je C. Ronaldo, ki se je očitno dobro vklopil v moštvo. Na njegovi prvi letošnji tekmi v Premier ligi je proti Newcastlu in dosegel dva zadetka. United je sezono začel z tremi zmagami in remijem in je trenutno zaradi gol razlike tudi prvo moštvo domačega prvenstva. Tudi ekipa Young Boys je v dobri formi, saj je na zadnjih petih tekmah zbrala remi in kar štiri zmage. Moštvi sta se nazadnje pomerili v skupinskem delu lige prvakov leta 2018. United je takrat zmagal obe tekmi (0:3 in 1:0). Tudi danes je United favorit za zmago, na kar kažejo tudi stavne kvote.

Man Utd ni izgubil na zadnjih 6. tekmah
Young Boys prav tako ni izgubil na zadnjih 6. tekmah
Ekipa Young Boys tudi ni izgubila na zadnjih 6. domačih tekmah.

Stavne kvote: Na stavnici Party Poker dobimo kvoto za zmago Uniteda v gosteh 1.35. Remi je vreden kvote 5.25, zmaga domače ekipe pa kvote 8.50.

3.95 FC Sevilla – RB Salzburg
Tip: X

3.95 FC Barcelona – Bayern München
Tip: X

2.32 FC Dynamo Kiev – Benfica Lizbona
Tip: 2

2.38 Villarreal CF – Atalanta Bergamasca Calcio
Tip: 1

1.19 Chelsea FC – Zenit St. Petersburg
Tip: 1

4.33 Malmö FF – Juventus Turin
Tip: X
Opis tekme: Pred nami je torej tekma med švedskim prvakov in Juventusom. Malmo je najuspešnejši klub na švedskem in ne pozabimo, da se je leta 1979 že uvrstil v finale tega tekmovanja. Res je da je od tega že veliko let, vendar vseeno je to klub z veliko tradicijo. Za Malmö bo to prva Liga prvakov po letu 20015/16. Na drugi strani moštvo danes stoji stara dama oz. Juventus. Moštvo ima letos novega/starega trenerja, to je Massimiliano Allegri. Moštvo je pred nekaj časa zapustil tudi C. Ronaldo, ki sedaj igra za United. Juventus ima za sabo zelo slab uvod v domače prvenstvo, saj na prvi treh tekmah ni prišel do zmage. Takšen slab začetek je Juve doživel samo 2krat v zadnjih 52 sezonah. Tudi zato bo Juve danes še veliko bolj iskal pot do zmage v Ligi prvakov. Allegri je sicer Juventus popeljal do dveh finale v Ligi prvakov, to je bilo v sezonah med letoma 2014-17. Juventus po navadi v Ligi prvakov začenja dobro, saj je na zadnjih 10 prvih tekmah v skupinskem delu samo 1krat doživel poraz. Malmo je sicer na zadnjih 10 tekmah v ligi prvakov dosegel samo tri gole. Prejel pa je kar deset zadetkov. Juventus je sicer favorit, toda kakšen remi ne bi bil nobeno presenečenje, vsaj glede na formo Juventusa.

Juventus ni zmagal na treh zaporednih tekmah.

Stavne kvote: Stavnica Bet365 nam za zmago domače ekipe ponuja kvoto 5.50. Remi je visok kvote 4.33, zmaga Juventusa pa je visoka kvote 1.55 (kvote so povzete glede na čas objave, za točne kvote obišči spletno stran bet365).

3.15 Lille OSC – VfL Wolfsburg
Tip: X