Danes ob 21:00 uri bodo oči svetovne nogometne javnosti uprte v skorajda sanjski finale, v katerem se bosta pomerila PSG in pa Bayern. Tako kot celoten turnir osmih najboljših klubov, bo tudi današnja tekma brez gledalcev, le da se bo ta igrala v Parizu. Torej bo PSG vendarle igral na domačem dvorišču, kjer se bo vsaj z ulic slišala podpora navijačev.

Parizani bodo danes igrali sploh svoj prvi finale. Zmaga bi jim prinesla kar štiri lovorike v tej sezoni. Bomo videli ali bodo katarski milijoni tokrat dovolj za osvojitev Lige prvakov. Na drugi strani pa bo Bayern danes lovil ze kar šesto lovoriko na evropskih zelenicah in če jo osvojijo, bodo letos osvojili trojno krono oz. tri lovorike.

V moštvu PSG-ja bo seveda največ odvisno od dvojca Mbappe – Neymar, ki sta posebna talenta in morda najboljši dvojec v nogometu. Vprašanje pa je ostala ekipa, ki ni tako zelo kakovostna kot omenjeni dvojec. Na drugi strani ima Bayern boljšo celotno ekipo. Veliko pa bo odvisno tudi od dvojca Serge Gnabryja in Lewandowsega, ki sta letos v ligi prvakov dosegla 15 zadetkov.

Športne stavnice vam bodo tako danes ponudile veliko stavnih moznosti in tudi kar nekaj ekstra bonusov, ki se nanašajo samo na finale lige prvakov. Tako da le preverite, kaj vse lahko danes izkoristite in si tako še dodatno oplemenitite stavni račun. Spodaj vas seveda čakajo vse stavne kvote, tokrat smo jih povzeli iz športne stavnice Bet-at-home.

Poleg nogometa pa tudi danes ne smete pozabiti na košarkarsko ligo NBA, kjer se igra druga polovica tekem v prvem krogu končnice.

UEFA Liga Prvakov 2019/20 – Zmagovalec
Dolgoročno: Bayern
Opis tekme: Veliko smo ze povedali v uvodu, nekaj pa bomo še sedaj. PSG je v polfinalu Lige prvakov premagal nemški RB Leipzig z kar 3:0, kar je bila osma zaporedna zmaga v vseh tekmovanjih (vključno s podaljški in enajstmetrovkami). PSG tako danes igra prvi finale, po tem ko je v tem tekmovanju odigral 110 tekem – to je največ tekem od vseh klubov ki so do sedaj igrali finale. Na drugi strani je Bayern v polfinalu premagal senzacijo letošnjega tekmovanja, Lyon, bilo je 3:0. Bayern je na zadnjih 29 tekmah v vseh tekmovanjih nepremagan (28 zmag in 1 remi), kar je največ od vseh klubov, ki igrajo v najboljših 5 ligah na stari celini. V tej seriji 29 tekem brez poraza Bayern na tekmo dosega 3.34 gola. Na drugi strani je PSG na 34 zaporednih tekmah Lige prvakov dosegel po vsaj en zadetek. Če PSG zadane tudi v finalu, bo postavil nov strelski rekord Lige prvakov. Kluba sta do sedaj odigrala tri medsebojne tekme, zadnji dve tekmi je zmagal Bayern s 3:1, prvo medsebojno tekmo pa je leta 2017 zmagal PSG s 3:0.
Kdo bo igral in kdo ne?
PSG bo verjetno igral brez prvega vratarja Keylor Navasa, kar je kar velik udarec za celotno ekipo. Marco Verrati je nazaj in trener bo pred zahtevno odločitvijo, ali bo igral od prve minute ali pa bo v igro vstopil morda šele po prvem polčasu.
Bayern ima na listi poškodovanih samo igralca Jerome-a Boateng-a. Namesto njega bo verjetno zaigral Niklas Sule.
Začetni enajsterici:
PSG: Rico; Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat; Marquinhos, Verratti, Paredes; Di Maria, Neymar, Mbappe.
Bayern: Neuer; Kimmich, Boateng, Alaba, Davies; Goretzka, Thiago; Gnabry, Muller, Perisic; Lewandowski.
Stavni nasvet:
Obe ekipi premoreta veliko talenta, predvsem v napadu. Vseeno bi lahko tekmo odločili vezni igralci, saj bo zelo pomembno koliko uporabnih zog bo prejel napad. Ne pozabite tudi, da sta oba kluba zelo dobra v protinapadih. Izgubljene zoge na sredini igrišča bodo lahko usodne. Obe ekipi bosta tako zeleli zadeti gol več od nasprotne, vprašanje pa je, seveda, koliko bo teh priložnosti za katero od ekip. Naša napoved je zmaga Bayerna z 2:1. Stavna kvota za zmago Bayerna po rednemu delu pa je 2.03. Remi je vreden kvote 4.10, zmaga PSG-ja pa kvote 3.20. Pa srečno z vašo stavno izbiro.

1.89 AS Monaco – Stade de Reims
Tip: 1

2.04 OGC Nice – RC Lens
Tip: 1

1.20 NK Maribor – NK Aluminij
Tip: 1

1.46 NK Smartno – Rudar Velenje
Tip: 2

1.24 Philadelphia 76ers – Boston Celtics [Nevtralna lokacija]
Tip: 2

1.25 Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers [Nevtralna lokacija]
Tip: 2

1.60 Utah Jazz – Denver Nuggets [Nevtralna lokacija]
Tip: 1